Managerul Centrului Cultural Ștefănești a contestat raportul de evaluare. Acuzații grave!

Săptămâna aceasta, primarul orașului Ștefănești, Ioana Dumitru, a convocat o nouă ședință de Consiliu Local, în care să se ia la cunoștință despre rezulatul evaluării managerului Centrului Cultural, Lavinia Năstase. Dacă la ședința de săptămâna trecută consilierii locali nu au fost de acord să includă pe ordinea de zi acest punct, e greu de crezut că vor veni special pentru așa ceva la o ședință extraordinară.

În orice caz, managerul Lavinia Năstase a făcut o contestație pentru nerespectarea legislației privind organizarea și desfășurarea evaluării, în urma căreia a fost notată cu 5,99 (avea nevoie de minim 7). Lavinia Năstase contestă atât componența comisiei, cât și modul de desfășurare a evaluării, catalogând drept ilegal ce s-a întâmplat. În primul rând, Năstase nu înțelege ce a căutat în comisie Carmen Neșu, de la serviciul juridic al Primăriei Ștefănești, persoană cu care este în conflict deschis de mai mult timp și împotriva căreia a formulat mai multe plângeri, la instituțiile competente (Poliție,. Prefectură, Primărie).

“Arăt faptul că membrii comisiei desemnați din partea autorității  nu sunt reprezentanți ai Consiliului Local și nu sunt specialiști așa cum prevăd dispozițiile Ordonantei nr.189/2008, cat si dispozițiile Regulamentului. Potrivit prevederilor art.6 alin 3 din regulament, membrii comisiei trebuie sa dea o declaratie de incompatibilitate si impartialitate, altfel sa se retraga. In legatura cu acest aspect am formulat mai multe sesizari prin care am adus la cunostinta faptul ca o parte din membrii comisiei sunt in dusmanie cu mine. Doamna Carmen Isabela Nesu, fiind membru in comisia de evaluare, se afla in relatie de dusmanie, a se vedea numeroasele plangeri pe care i le-am depus ca urmare a nerespectării și încălcării prevederilor legale în vigoare. Prin mentinerea acesteia in comisia de evaluare, consider ca au fost incalcate prevederile art. 8”, susține Lavinia Năstase în contestație.

Ea îl acuză și pe Zarafescu Dan Marius, membru în comisie, că nu avea competențele necesare pentru a fi membru, “în sensul că acesta este doar salariatul unei instituții de spectacole, șef serviciu în cadrul Teatrului Nottara, nu este manager și nu provine de la o instituție similară, asa cum se arată în OUG 189/2008.” Alin Pavelescu, de la Centrul de Promovare a Culturii Tradiționale Vâlcea și Boureanu Alexandru, de la Teatrul din Craiova, de asemenea ar proveni de la o instituție de spectacol și nu de la o instituție similară Centrului Cultural Ștefănești.

Printre multe alte nereguli, Lavinia Năstase mai arată în contestație că procedura de evaluare a început în data de 18.01.2019, dată anterioară emiterii dispoziției primarului, prin care s-a aprobat regulamentul ce conține calendarul de organizare și desfășurare a evaluării. Procedura de evaluare ar fi început anterior obținerii din partea Conisliului Local a avizului necesar.

Pe lângă criticile legate de procedură, Lavinia Năstase contestă și evaluarea propriu-zisă, solicitând Consiliului Local să dispună reevaluarea sa.