E belea! Primăria Pitești caută avocați, are de plată 10 milioane către o firmă!

Se pare că nu există ședință de Consiliu Local Pitești în ultimul timp fără o surpriză neplăcută pentru consilieri. Viceprimarul cu atribuții de primar, Sorin Apostoliceanu, le-a propus colegilor din CL achiziționarea unor servicii de reprezentare și consultanță într-o speță extrem de usturătoare pentru municipalitate. Este vorba despre un proces pierdut împotriva firmei SC Orentex SRL, care a vrut, cu ani în urmă, să facă un bloc în Găvana. Încă din decembrie 2017, Primăria Piteşti a pierdut procesul cu SC Orentex SRL și este obligată să plătească sume uriașe: 8.905.687 lei reprezentând valoarea imobilului în anul 2010, 420.636 lei reprezentând diferenţa de valoare a imobilului în anul 2010 şi valoarea actuală, 1.038.474,87 lei capitalizarea veniturilor. Primăria trebuie să mai plătească şi cheltuieli de judecată în valoare de 19.600 lei şi 153.907 lei, ajutor public judiciar. În total Primăria riscă să fie executată pentru 11 milioane lei.

Conflictul dintre Primărie și firma respectivă a început de prin 2010, pentru 9 mp de domeniu public din Găvana, pe care Orentex ar fi construit ilegal. Deși a remediat problema, Primăria nu i-a mai dat autorizație și daunele cerute în instanță au început să crească.

“Vrem să luăm o casă de avocatură din afara Piteștiului. Și noi am aflat despre această situație de curând”, a declarat în ședința CL de azi Sorin Apostoliceanu. Situația este însă de notorietate de mai mult timp, sumele pe care riscă să le plătească Primăria, pentru că angajații săi n-au fost în stare să soluționeze o problemă banală la timpul ei, fiind uriașe.