Consiliul Județean minte! Elevii argeșeni primesc mere din Polonia, la suprapreț!

Deși se lăudau că vor da elevilor din județ mere de la Institutul Pomicol Mărăcineni, prin programul "Fructe în școli", cei din conducerea Consiliului Județean Argeș mint cu nerușinare! Contractul de aproape 6 milioane lei, valabil până în 2021 cu SC Matra SRL se dovedește a fi o mare țeapă, atât pentru banul public, cât și pentru producătorii locali de fructe.

Purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Gelu Tofan, atrage atenția că firma care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean cu șase luni întârziere, livrează, de fapt elevilor mere din... Polonia! Ca să țina minciuna mai-marilor județului, cu mere de la institut, se pare că un tir de mere din Polonia fost descărcat de curând la Mărăcineni, conform unor informații care au ajuns și la urechile liberalului. Motivul unei astfel de mișcări este unul economic, licitația fiind câștigată cu 0,54 lei/măr fără TVA- iar merele românești sunt mai mari, 7 la kg, pe când cele poloneze sunt 10 la kilogram! SC Marta SRL își umple buzunarele, iar argeșenii sunt prostiți că se dau mere din Mărăcineni!

"Am sugerat CJ de anul trecut să urgenteze licitația pentru programul fucte în școli, iar acum au semnat contractul până în 2021. Se lăudau că vor da mere de la Mărăcineni, dar firma câștigătoare a descărcat acolo, în depozit, un tir cu mere poloneze, care acum se află probabil pe banca elevului argeșean. Merele de la Mărăcineni erau mai mari, doar 7 la kilogram, nu 10", a declarat Gelu Tofan.

Liberalii argeșeni au încurajat anul trecut ca fructele din județ să fie culese, altfel prăpădindu-se prin livezi, ei înșiși donând un camion de mere unor instituții de învățământ. Consiliul Județean preferă însă să facă contracte dubioase, la suprapreț, cu firme la fel de dubioase, în dauna producătorilor locali.