Consilierii locali au spus NU pentru două blocuri din Pitești!

Consilierii locali au refuzat să aprobe Planul Urbanistic de Detaliu pentru două blocuri din Pitești. Luarea unei măsuri în acest sens a fost amânată de mai multe ori, dar la utlima ședință de CL Pitești, problemele au fost tranșate clar. De altfel, primarul Cornel Ionică le-a spus consilierilor că s-a săturat să tot retragă de pe ordinea de zi unul dintre cele două proiecte, rugându-i să dea un vot decisiv.

Astfel, blocul de locuințe P+3 pe care firma SC NESA SRL dorea să îl construiasă pe strada Episcop Grigorie Leu, la numărul 75, în Găvana III, nu se va mai face. Construcția a fost criticată de anul trecut de către vecinii din zonă, aceștia plângându-se că nu sunt asigurate locurile de parcare necesare și că blocul nu va respecta regimul de înălțime. La vot, PUD-ul a primit vot negativ din partea majorității consilierilor locali, doar doi abținându-se. 

Un alt PUD de bloc care a fost respins de consilierii locali la vot se referă la o construcție pe care și-o dorea SC ALEXIM CONSTRUCT AMA SRL, pe strada Intrarea Rahovei, numărul 8. Blocul urma să se construiască chiar pe aleea de acces către școala numărul 3, președintele comisiei de urbanism din Consiliul Local, Cristian Gentea, exprimându-și îngrijorarea vizavi de copiii care vor trece pe acolo în perioada șantierului. Deși documentația era în regulă, fiind propusă chiar o parcare cu lift, construcția nu a fost văzută drept oportună. Consilierul local Florin Gardin a pus în vedere colegilor și problema aglomerației din zonă, el ducându-se zilnic la școala numărul 3, prin natura serviciului. La vot, șase consilieri au fost împotriva PUD-ului (de la PNL și PMP) iar restul s-au abținut (vot practic tot împotrivă).