Uite de ce elevii merg pe jos: ADP Ștefănești, păstorit de Mihalcea, a sifonat tone de motorină!

Consilierii locali din orașul Ștefănești au “desființat” printr-un amendament la bugetul local pe 2019, abia aprobat, “cheltuielile pentru combustibil ce depășesc sumele normale de funcționare”. Drept urmare, elevii din Ștefănești merg acum pe jos, microbuzele de transport școlari neavând combustibil ca să funcționeze. Problema acestor cheltuleli anormale poate fi însă urmărită foarte simplu, datorită unui raport exhaustiv întocmit în aprilie de un consilier personal al primarului Ioana Dumitru, trimis la ADP Ștefănești.

Pe scurt, viceprimarul Ion Mihalcea, care a condus timp de decenii activitatea ADP Ștefănești, a girat fapte deosebit de grave, dându-i “putere” cantonierului Nicolae Nenu, pe care îl apără și acum, fără rezerve. Dacă cele scrise în raport sunt reale, de la ADP Șterfănești s-au furat sute de litri de motorină, sistematic, iar utilajele au fost folosite “la comandă” pentru cei care au condus serviciul. Pentru unele dintre aceste fapte au fost depuse deja plângeri la Poliție. Prin raport, se recomandă desfacerea contractelor de muncă ale cantonierului Nenu și șefului de echipă Scarlat, verificarea consumului de combustibil și verificarea stării mașinilor din parcul auto al Primăriei.

Plângere la Poliție pentru 900 litri de motorină, mari probleme cu încă 600!

Astfel, cantonierul Nicolae Nenu este acuzat că: “completează foile de parcurs, ridică și distribuie bonurile de combustibil (...) În cazul în care este întrebat de chestiuni sensibile, de genul consumul de combustibil, utilaje nefolosite sau alte aspecte sensibile, acesta devine violent în limbaj. Cantonierul se ocupă de completarea fișelor cu consumul de carburant, pe care ar trebui să le predea la finalul fiecărei luni. De la începutul anului 2019, nu a fost depusă situația la Serviciul Contabilitate. Când a fost întrebat de ele, a devenit irascibil și violent. (…) Nicolae Nenu a înaintat o sesizare primarului în data de 15.02.2018, în care aducea la cunoștință faptul că unul dintre tractoriști, Milică Oțelea, ar fi sustras cantitatea de aproape 900 litri de motorină, deși la sfârșitul anului precedent, același cantonier a semnat și a depus foile de parcurs cu toate calculele în regulă. În privința acestui aspect am formulat plângere penală la Poliția Ștefănești (...) În curtea ADP Ștefănești există două tractoare care nu funcționează (...) Deși utilajele nu sunt funcționale, în necesarul de motorină întocmit de cantonier pe anul 2019 figurează 600l combustibil necesar pentru acestea (...) Foile de parcurs sunt încărcate în mod eronat cu ore și kilometri suplimentari. Distanța calculată dintre obiective este cu mult mai mare față de realitate. Trei drumuri de la sediul ADP Ștefănești și până în Valea Mare, protrivit foilor de parcurs, ajung și la 40 km”.

Angajații ADP Ștefănești- la cheremul lui Mihalcea și Nenu

Raportul continuă cu fapte la fel de grave, referitoare la folosirea angajaților ADP Ștefănești pentru lucrări pe proprietatea fostului viceprimarului Ion Mihalcea sau la gospodăria cantonierului Nicolae Nenu. Mai mult, conform raportului, utilajele și oamenii ar fi fost folosite pentru lucrări comandate de Mihalcea, în interes personal sau de grup.

“Cantonierul Nicolae Nenu este suspectat că folosește ca mână de lucru în grădina proprie angajații Primăriei, chiar în timpul orelor de program, se folosește de utilajele instituției și își petrece mult timp în afara spațiului de lucru. Se pare că acesta ar fi avut ceva probleme din cauză că a fost prins furând combustibil, împreună cu un alt angajat, Milică, iar acum a schimbat coechipierul, înlocuindu-l cu tractoristul. (...) Șeful de echipă Haralambie Scarlat nu are niciun fel de autoritate asupra cantonierului, pe care îl tolerează deși are un comportament inadecvat unui subordonat și chiar îl acoperă în anumite situații (…) În timp ce se desfășura o lucrare de asfaltare în zona Ghiorman, angajații ADP Ștefănești și utilajele au fost dislocate la ordinul viceprimarului Ion Mihalcea și puse să ducă pietriș de la lucrarea din Giorman ca să amenajeze o parcare privată în zona Brătieni- parcarea Praxis, unde nu întâmplător se află sediul PSD Ștefănești (...). În urmă cu ceva timp angajații ADP Ștefănești au fost reclamați că au lucrat 3 zile ca să dărâme un grajd în curtea fostului viceprimar, Ion Mihalcea, că i-au amenajat straturi de zarzavaturi în curtea fostului sediu PSD Argeș. (...) De asemenea, de curând unul dintre angajații ADP și-a petrecut două zile coplind la araci de roșii pentru proprietatea cantonierului Nicolae Nenu. (...) În realitate cantonierul a primit atribuții de șef de serviciu din partea fostului viceprimar Ion Mihalcea”- se spune în raport.

Nenu neagă acuzațiile

Facem precizarea că raportul nu ne aparține, iar faptele și neregulile din el nu exprimă opiniile noastre. Nicolae Nenu, angajatul ADP Ștefănești, a negat acuzele care i se aduc prin raportul întocmit de Luiza Dobrescu. Nenu recunoaște însă că a făcut o sesizare despre cei 900 litri de motorină, cantitate care i s-a părut suspect de mare. "Sunt niște aberații, niște minciuni grosolane. Sesizarea mea există, mi s-a părut un consum prea mare pentru un tractor. Nu înseamnă că am acuzat pe cineva că a furat. Cât despre tractoare ,sunt funcționale, într-adevăr au anumite defecțiuni, reparațiile sunt costisitoare și consumurile sunt mari", ne-a declarat telefonic cantonierul Nicolae Nenu.

Andri Irimia