Sora unui fost vicepreședinte CJ Argeș, condamnată la închisoare. Afaceri cu fratele și cu un deputat argeșean!

Angela Toncescu, fostul președinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), actuala Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF), a fost condamnată azi de Curtea de Apel București la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii DNA au trimis în judecată în decembrie 2016 zece persoane în acest caz, prejudiciul fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Puțini știu că Angela Toncescu este sora fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe. Fost membru PNL, Polexe a plecat la ALDE odată cu înființarea partidului, ca și deputatul argeșean Andrei Gerea. Cei trei au fost asociați într-o afacere din 2007, când s-a înființat SC Gamma Asig Broker. Acționari erai Angela Toncescu-70%, fratele Polexe 15% și 15% bunul său prieten de atunci, deputatul Andrei Gerea. Angela Toncescu, supranumită ”regina asigurărilor”, în momentul în care a devenit președinte al Comisiei Naţionale de Supraveghere a Asigurărilor, a lăsat acțiunile de la firma de asigurare pe mâinile unui alt colaborator. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Constantin Polexe, nu și-a declarat însă procentele la firma respectivă, pentru că nici nu avea voie să fie acționar într-o firmă de asigurări în timp ce sora sa era șefa ASF. Spre deosebire de Polexe, deputatul Andre Gerea a fost de bună credință și a trecut în declarația de avere cele 15 procente.

“Regina asigurărilor”, sora lui Polexe, este însă acum cu un pas în pușcărie, putând doar contesta decizia Curții de Apel de azi la Înalta Curtea de Casație și Justiție.