Rectificare cu cântec: Consiliul Județean, bani pentru o investiție deja finalizată?

Conducerea Consiliului Județean Argeș a propus azi aleșilor județeni o rectificare bugetară, prin care, printre altele, erau repartizate 2,2 milioane lei către 10 Primării din județ. Banii pentru investiții sunt bineveniți, dar mai contează și criteriile pe care sunt repartizați și la ce vor fi folosiți de fapt. Că se împart pe criterii politice, n-ar fi o noutate, dar se pare că de data aceasta s-a cam forțat nota.

Astfel, se pare că cei 200.000 lei pentru comuna Poienarii de Argeș nu reprezintă altceva decât o încercare de apropiere între conducerea PSD a CJ Argeș față de primarul liberal Dragoș Boncea. Mai mult, unele voci susțin că podul din satul Ceaurești, pentru care au fost alocați banii, ar fi deja construit! Dacă chiar așa stau lucruile, alocarea de bani la această rectificare devine deosebit de... discutabilă, ca să nu spunem mai mult.

În plus, este de notorietate faptul că tânărul primar al comunei Poinarii de Argeș, Dragoș Boncea, a demisionat anul trecut din BPJ al PNL Argeș. În aceste condiții se explică oarecum faptul că președintele Consiliului Județean, social-democratul Dan Manu, și-a arătat interesul pentru susținerea unui obiectiv de investiții din localitatea condusă de un primar (încă) liberal. Cât de corect a fost demersul, sau cât de oportun, rămâne de văzut.