Magazin de produse naturiste din Pitești, extins pe spațiul verde cu acte în regulă! Decizia aparține...

La ultima ședință de Consiliu Local din Pitești a vrut să ia cuvântul un reprezentant al SC Nicholas Med Naturist SRL, firmă care are un magazin de produse naturiste lângă complexul din cartierul Eremia Grigorescu. Majoritatea consilierilor locali nu au fost de acord cu intervenția administratorului firmei, Gabriela Lacraru. Liberalul Narcis Sofianu s-a interesat însă de caz și a descoperit că firma este o victimă colaterală a schimbărilor petrecute la conducerea Primăriei Pitești, în scurtul timp cât Cornel Ionică a fost suspendat din funcție și înlocuit de viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Concret, în luna martie comerciantul a încheiat un acord cu Primăria Pitești, pentru 9 mp pe domeniul public, pentru a-i folosi pentru magazinul de produse naturiste. Acordul a fost semnat de primarul Cornel Ionică și era valabil de la 1 aprilie până pe 30 iunie 2019. La doar o săptămână, după ce viceprimarul Sorin Apostoliceanu a devenit primar interimar, acordul a fost modificat, firmei fiindu-i acordați încă 12 mp față de cei 9 mp existenți. Acordul a fost semnat de primarul interimar. Suprafața suplimentară era chiar pe spațiul verde, lângă compexul de pe Eremia Grigorescu. Totuși, ca să fim corecți până la capăt, spațiul verde din zonă nu este foarte îngrijit, așa cum se observă și din poze.  În zonă se mai află o florărie și un magazin de produse de panificație.

Decizia lui Sorin Apostoliceanu, de a mări suprafața acordată comerciantului, nu a fost pe placul primarului Cornel Ionică. La revenirea în funcție, acesta a somat firma (pe 29 mai)  să elibereze cei 12 mp, solicitarea fiind justificată prin "motive urbanistice și prin reclamații ale cetățenilor". Primarul Ionică a considerat astfel că cei 9 mp, pe care îi acordase inițial, sunt suficienți pentru o baracă și nu este necesară extinderea pe spațiul verde. Cei 9mp acordați inițial erau doar pe trotuar. 

Pentru că susțin că au investit zeci de mii de lei în baraca respectivă, reprezentanții SC Nicholas Med Naturist SRL au dat acum în judecată Primăria Pitești. "Am fost acționați în judecată și există șanse mari să pierdem acest litigiu. Smart city înseamnă amplasare de barăci pe spațiul verde? Primarul ales, așa cum era normal, a notificat societatea să elibereze spațiul verde", a declarat consilierul local Narcis Sofianu, care s-a interesat de acest caz.

Andri Irimia