O parohie a câștigat jumătate de hectar în centrul Piteștiului! Primăria a făcut apel

Consilierul local liberal Narcis Sofianu a dezvăluit faptul că o parohie din Pitești a câștigat o suprafață de teren impresionantă chiar în centrul orașului. Sofianu spune că va încerca să discute cu ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, pentru a-i mai tempera pe unii preoți care vin cu pretenții incredibile și sunt ahtiați după avere.

Este vorba despre parohia Sfânta Treime, de pe strada Dealurilor, din centrul Piteștiului. Parohia a dat în judecată Primăria Pitești și chiar a câștigat, în aprilie anul acesta, 4275 mp în zonă, prin hotărârea 2732/2019.

Decizia instanței nu este definitivă însă, Primăria făcând apel. Hotărârea Judecătoriei din aprilie este următoarea: "Admite în parte acţiunea. Constată că reclamanta a dobândit prin uzucapiune dreptul de proprietate asupra suprafeţei de 4275 m.p. situată în intravilanul ....şi a construcţiilor edificate pe aceasta, astfel cum au fost individualizate prin planul de amplasament şi delimitare a imobilului anexat raportului de expertiză D.G., care face parte integrantă din prezenta. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 24.04.2019".

Consilierul Narcis Sofianu, avocat de profesie, spune că preotul paroh are pretenții exagerate și "imorale". "Îl rog în continaure pe dl Calinic să le mai tempereze preoților dragostea de avere făcută pe nimic. Să vrei jumătate de hectar în mijlocul Piteștiului mi se pare imoral, mai ales din partea unui reprezentant al clericului ortodox. La ce le trebuie jumătate de hectar în centrul Piteștiului? Cei de la Primărie nici măcar nu ne-au informat că  Piteștiul, la pretențiile unui preot dezorientat moral, a pierdut aproape 0,5 hectare de teren", a spus Sofianu.

Ca să nu piardă cei 4275 mp de teren din centru, juriștii Primăriei vor trebui să se mobilizeze exemplar, nu cum au făcut în cazul Orentex, de exemplu, când Primăria a fost obligată să plătească despăgubiri de 11 milioane lei.