Pleacă nomenclaturistul Dragnea din vârful Prefecturii Argeș. Socialistul e putred de bogat!

Printre primii schimbați după numirea unui nou Guvern în locul Executivului Dăncilă va fi și prefectul Argeșului, Emilian Dragnea. De doi ani și jumătate, de când este prefect, Dragnea nu și-a făcut prea mulți prieteni, ba din contră. Refuzând să comunice eficient cu argeșenii, Dragnea și-a dat în fapt orginile nomenclaturiste și nu va fi deloc jelit după ce va părăsi funcția, pentru o pensie nesimțit de mare. Dragnea a intrat, la un moment dat, în conflict chiar cu social-democrații argeșeni, care l-au susținut pentru ocuparea funcției.

Dragnea a lucrat la stat de pe vremea comuniștilor, fiind angajat al CJ Argeș din 1984. Fost vicepreședinte CJ Argeș, angajat la DGASPC, director general la CAS Argeș, subprefect și prefect, Dragnea a profitat la maxim de funcțiile bine plătite din sistemul bugetar, sub umbrela social-democrată. Așa zisul socialist a știut însă să-și extindă afacerile încă din anii 1990, când a devenit director în cadrul SC Mavexim SRL, un dealer auto, unde a ajuns și asociat. 

Emilian Dragnea a strâns ca "umil" bugetar pesedist o avere de invidiat: patru apartamente (dintre care unul în București), o casă, zeci de hectare de teren (la Mozăceni, Izvoru și Arefu) și bani gârlă în conturi. În total, Dragena a pus deoparte aproape un milion de lei (zece miliarde lei vechi), la BRD, BCR și Fondul Proprietatea. Cu un salariu de peste 10.000 lei ca prefect, Dragnea, care nu s-a remarcat prin nimic în anii de mandat, în afară de opacitatea incredibilă, se pregătește acum să fie pensionar de lux. Lucru pe care și l-a dorit de mult.