Șeful TSD Pitești a izbucnit: "Este vina noastră! De 20 de ani n-am fost în stare să..."

Reacție nervoasă în Consiliul Local Pitești! Președintele TSD Pitești, consilierul local Cătălin Costescu, a izbucnit joi, în ședința CL, când a venit vorba despre aprobarea construcției unui bloc pe strada Gârlei (detalii despre bloc aici:  http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/13738-consiliul-local-a-dat-verde-pentru-blocul-lui-john-branescu-din-pitesti).

Costescu a acuzat că Primăria Pitești nu a fost în stare să-și actualizeze Planul de Urbanism General, motiv pentru care fiecare piteștean care locuiește la casă se poate trezi "blocat" de un ditamai blocul. Cu acte în regulă! De altfel, înainte de intervenția lui Costescu, problema fusese recunoscută în ședință chiar de arhitectul șef al Primăriei Pitești, Cătălin Ghiță. "PUG-ul este vechi, perimat, este o mare problemă a orașului. De exemplu, din PUG, strada Gârlei este mai în stânga față de topografia reală", a spus Ghiță în plenul ședinței.

"Este vina Primăriei că noi, de 20 de ani, n-am fost în stare să actualizăm PUG! Să înțelegem că dacă eu îmi fac o casă, am toate șansele să mă trezesc cu un bloc lângă? Au apărut blocurile ca ciupercile după ploaie, pentru că nu suntem în stare să actualizăm un PUG! Este vina noastră! Eu voi vota împotrivă"- a izbucnit Costescu.

Viceprimarul Laurențiu Zidaru a încercat să scape de cartoful fierbinte, adresându-se colegilor, cu gândul unei replici la declarațiile lui Costescu.  "Se încearcă de mult realizarea unui nou PUG. A fost scos la licitație de mai multe ori, dar nu a venit nimeni. Nu e vorba de nepăsare din partea angajaților Primăriei. La astfel de blocuri, să nu amestecăm oportunitatea cu legalitatea", a încercat Zidaru să spele rușinea.

Andri Irimia