O Regie a Consiliului Județean Argeș există doar ca să plătească salarii!

Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Argeș, un fel de ADP al Consiliului Județean, și-a făcut abia acum bugetul pe anul 2020. Acesta va fi supus votului consilierilor județeni în ședința CJ de mâine. 

Regia condusă de Eduard Ciocnitu are venituri estimate de 12,5 milioane lei anul acesta și cheltuieli de 11,6 milioane lei. Cea mai mare parte a cheltuielilor este însă reprezentată de plata personalului, suma totală pe acest an ajungând la 10,4 milioane lei!

Pe scurt, existența Regiei este justificată de plata angajaților și este condiționată de banii primiți de la Consiliul Județean Argeș și instituțiile subordonate, pentur diverse servicii. Mai ales că o asemenea instituție nu ar putea să se susțină singură, dacă ar lucra în mediul privat.

Culmea, este estimat chiar și un profit de 839.000 lei pentru Regia condusă de Ciocnitu. La care se plătește un impozit pe profit de 135.000 lei, bani pierduți prin "iscusința" managementului Regiei! Sau, ca să traducem, Consiliul Județean Argeș, condus de președintele Dan Manu, dă cu o mână și ia cu alta, învârtind niște bani ca să țină în cârcă în jur de 100 de angajați și un director. Și pierde, între timp, 135.000 lei din ce a dat, către stat, ca impozit pe profit.

Andri Irimia