Prefectul Soare vorbeşte în necunoştinţă de cauză şi aruncă pe piaţă informaţii false

Prefectul de Argeş a acuzat conducerea Primăriei Mioveni şi a Spitalului Mioveni că nu-şi manifestă interesul spentru a primi finanţări nerambursabile. Ca de obicei, prefectul Soare nu a discutat înainte cu primarul Georgescu sau cu managerului spitalului. A preferat să acuze fără niciun fundament şi să arunce opiniei publice informaţii false şi parcă special concepute pentru a pune într-o lumină cât mai proastă conducerea Primăriei Mioveni, conducere care a reuşit în perioada extrem de critică determinată de coronavirus să facă totul în timp record şi să salveze practic judeţul de la un haos administrativ şi sanitar.

Primarul Ion Georgescu a ţinut să arate opiniei publice falsitatea mesajelor transmise de prefectul Soare . Iată ce spune primarului Mioveniului.

"În cursul acestei zile, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, am aflat prin intermediul unei afirmații a domnului prefect de Argeș, că Spitalul Orășenesc Mioveni, unitate medicală în care se tratează majoritatea pacienților din județ infectați cu COVID-19, “nu și-a manifestat interesul“ pentru a primi finanțare nerambursabilă de la Ministerul Fondurilor Europene, conform Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 9.
Țin să precizez că toate comunicările reprezentanților Spitalului Mioveni pe acest subiect, atât telefonic, dar și în scris, au fost purtate cu reprezentanții echipei care gestionează implementarea acestui proiect, într-adevăr, o informare în prealabil nefiind transmisă și cabinetului prefectului. Totuși, spre regretul nostru, concluziile au fost că unitatea noastră medicală nu este eligibilă pentru a intra în acest proiect de finanțare. 
Concret, conform metodologiei cuprinsă în Ghidul Solicitantului - “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” la punctul 1.3.1 Acțiuni finanțabile conform POIM, se specifică foarte clar faptul că “prin acest tip de proiecte nu se poate solicita finanțare pentru crearea unor secții noi în cadrul unităților sanitare ci EXCLUSIV pentru dotarea suplimentară a secțiilor EXISTENTE la data de 01.02.2020”! ( LINK http://mfe.gov.ro/poim-consultare-publica-ghidul-protejare…/ )
Se cunoaște foarte clar faptul că la începultul lunii februarie, la Mioveni nu exista o secție de boli infecțioase, această decizie fiind luată la data de 25.03.2020, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, al cărui președinte este chiar domnul prefect. Astfel, secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, unde sunt în prezent tratați bonavii infectați cu noul coronavirus a primit aviz de funcționare din partea DSP Argeș, în data de 02.04.2020, după ce secția a fost transformată de la zero în regim de urgență și dotată prin investițiile Consiliului Local Mioveni.
În concluzie, Spitalul Mioveni nu a aplicat la acest proiect nu din cauza faptului că “nu ne-am manifestat interesul” ci pentru că din punct de vedere al metodologiei impuse spitalul nu se încadrează la capitolul eligibilitate."- a explicat primarul Ion Georgescu.