AEP nu va face recurs la procesul pierdut cu PSD

Surse din PSD au declarat  că Autoritatea Electorală Permanentă nu va mai face recurs la decizia judecătorilor privind rambursarea sumelor de la europarlamentare. PSD va încasa astfel 3,38 milioane lei (aproape 700.000 euro). PSD a câştigat în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă.

În decizia judecătorilor, se precizează că se anulează deciziile AEP din august şi septembrie 2019, prin care Autoritatea a decis ca PSD să nu primească pentru rambursare sumele cheltuite la alegerile europarlamentare. Autoritatea Electorală Permanentă a refuzat să ramburseze 3,38 milioane de lei către PSD, din cauza faptului că social-democraţii nu au putut demonstra ce calitate avea în partid deputatul de Argeș (pe atunci) Mircea Drăghici, fost trezorier PSD, în momentul depunerii actelor la AEP. Liderii PSD au dorit să depună o plângere penală împotriva conducerii Autorităţi Electorale Permanente, dar au renunţat la intenţie. Au contestat însă în instanţă pe 4 octombrie 2019 deciziile Autorităţii.
Dobânda pe care preşedintele AEP, Constantin Mituleţu, va trebui să o plătească din propriul buzunar celor de la PSD este de aproape 7.000 lei, susţin surse din PSD. Social-democraţii au cerut şi plata cheltuielilor de judecată de 19.000 lei, dar instanţa nu a considerat că preşedintele AEP trebuie să plătească şi această sumă către PSD. Autoritatea Electorală Permanentă putea să facă recurs la Înalta Curte, dar oficialii instituţiei refuză acest lucru.