Incredibil! Primar din Argeș care își folosește propriul copil cu dizabilități și înșeală statul

 

Apar informații cutremurătoare despre unii primari din Argeș, care au ajuns atât de jos încât își folosesc proprii copii cu handicap pentru a mai pune mâna pe niște bani.

Este vorba despre primarul comunei Buzoiești, Ion Tănase, nu numai nepăsător față de drama propriului copil, dar și atât de decăzut moral încât să îi ia copilului dreptul a fi îngrijit, printr-o fărădelege înfiorătoare.

Nu vom detalia cazul fiicei primarului Ion Tănase  din deontologie profesională, dar ceea ce face primarul e atât de ilegal și imoral încât organe ale statului și comunitatea trebuie să ia atitutide urgent.

Fiica primarului s-a născut cu o boală care , conform legislației în vigoare, are nevoie și dreptul de a avea asistent personal plătit din bani publici. Și în acte, fata beneficiază de un astfel de asistent, numai că doar pe hărtie, căci în realitate, asistentul personal al fetel nu a văzut niciodată banii pentru serviciile prestate. Primarul este cel care semnează ștatele de plată pentru banii care revin asistentului personal. Primarul Tănase recunoaște că face acest fals în acte, dar își justifică ilegalitatea prin faptul că el tot e în primărie și că, vezi Doamne, el semnează , dar îi duce banii asistentului. Nimic mai fals.

Elena Necula, asistentul personal al fetei primarului. Femeia locuieşte în satul Ioneşti, comuna Buzoeşti, deci nicidecum în compania fetei primarului, cum ar obliga-o statutul de asistent personal remunerat.

Elena Necula a fost ofertată cu un loc de muncăp la un restaurant unde trebuia să muncească 12 ore pe zi. Nu a stat pe gânduri. A acceptat imediat, fiind chiar mulțumită de ofertă, deși, conform contractului cu statul ea ar fi trebuit să presteze pentru postul de asistent personal. Se naște astfel întrebarea – dacă femeia este gata să se angajeze la un restaurant, având nevoie urgentă de un salariu, unde se duc banii pe care ar trebui să îi încaseze pentru postul de asistent personal al fiicei primarului. Se cam subînțelege, nu?

Să vă mai spunem că fiica primarului Ion Tănase nici măcar nu locuiește în comună, ci la Pitești și pare că se descurcă foarte bine și fără asistent personal. În cazul acesta de ce mai plătim cu toții bani pentru o astfel de mascaradă?

La un interval de o oră, ne-a sunat Elena Necula şi ne-a explicat, la telefon, că nu poate lucra la restaurant, tocmai pentru că este asistent personal pentru fiica cu dizabilităţi a primarului Ion Tănase. Lucru pe care nu l-a spus la prima discuţie pe care am avut-o, pe tema angajării. Ba dimpotrivă, ne-a mulţumit şi ne-a spus că poate lucra de dimineaţa şi până seara.

Vestea proastă e că primarul a băgat-o la belea pe această femeie care, în acte, figurează ca asistent personal al fetei edilului, dar care în realitate nici nu prestează vreo activitate în folosul fiicei primarului şi nici nu încasează indemnizaţia de asistent personal.