Polițiști acuzați de abuz în serviciu, de un șofer argeșean

Poliția se confruntă de mult timp cu o problemă extrem de gravă, având în vedere rostul ei de apărător al cetățeanului. Imaginea acestei instituții este foarte șifonată la nivelul opiniei publice din cauza deselor scandaluri în care sunt acuzați de tot ce e mai rău pentru o astfel de instituție. Nu face niciun efort pentru a-și îmbunătăți imaginea și pentru a deveni ceea ce ar trebui să fie, de fapt.

Un argeșean, Ion M a adus acuzații de abuz în serviciu unor polițiști . Omul susține că a fost penalizat pe nedrept pentru nepurtarea centurii de siguranță de către polițiștii de la postul de poliție din localitate. Ion. M spune că era cu soția sa în mașină, aveau amândoi centura de siguranța și că, la un filtru , a fost oprit și penalizat cu două puncte de amendă. Omul nu a acceptat decizia polițiștilor și a încercat să protesteze. Totul a fost în zadar. Ba mai mult, mergând de la Moșoaia la Poiana Lacului, după discuțiile cu agenții din Moșoaia, s-a trezit oprit și de cei din Poiana Lacului. Și aici a avut parte de un abuz, după cum susține el. Polițistul din Poiana Lacului i-ar fi inventat o încălcare a liniei continue. Așa că, a rămas fără permis pentru 30 de zile.

„Am fost oprit în Moșoaia de un filtru de poliție, care m-a amendat pe motiv că nu purtam centură. Am încercat să le explic că purtam centura dar degeaba... După ce am fost amenda, mi-am continuat drumul. Când cobori din Moșoaia să intri în Poiana Lacului este o coastă. În curbă este linie continuă, apoi discontinuă, iar în cele din urmă până în pod este din nou continuă. Am depășit o mașină pe linie discontinuă și m-am băgat în coloana de mașini. Din toată coloana de mașini aflată acolo, polițistul m-a oprit doar pe mine spunându-mi că am depășit pe linie continuă. Am încercat să îi explic că nu am făcut acest lucru, dar degeaba. Precizez că polițistul era singur, întocmind procesul verbal fără martor, deși putea să oprească și un alt autoturism din fața mea, mai ales că atunci era o coloană de mașini. Mi-a suspendat permisul e conducere timp de 30 de zile și am fost amendat, din nou”, mărturisește conducătorul auto.

. „O să contest acest proces verbal. Sunt curios cum o să se apere în instanță?! Nu are martori, nu are nimic. Mi s-a luat permisul și am fost amendat doar că așa a vrut  el. A fost un abuz din partea lor.  După ce a încheiat procesul verbal de contravenție și mi-a dat dovada de circulație pentru 15 zile, polițistul chiar a recunoscut că a fost sunat de colegul său de la Moșoaia pentru a lua o măsură împotriva mea. Am dovezi! O să fac plângere penală împotriva celor doi agenți. Nu e normal acest abuz al polițiștilor!”a mai precizat argeșeanul.

Mai mult, pe dovada de circulație primită ca urmare a suspendării permisului nu este menționat de agentul constatator faptul că a depășit pe linie continuă, ci doar că nu a respectat regulile privind manevra de depășire: „A condus auto marca A.... cu nr de înmatriculare AG-xx-xxx fără a respecta regulile privind manevra de depășire”.

Chiriţă Steluţa