Directorul SC Apă Canal 2000 SA atacat pe toate părțile de useriști. Să fie oare postul vizat de un membru USR ?

Directorul SC Apă Canal 2000 SA a fost țintă în ultima vreme pentru liberali, dar mai ales pentru useriști, a căror strategie pare să fie crearea unor dușmani cu care să pară că ei se luptă pentru binele comunității.

Consilierul local de la USR, Ionuț Gherase, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai agresivi din lotul userist, a început atacul la adresa directorului Mihai Marinescu, lansând în spațiul public acuzații în care domnul consilier amestecă adevăruri cu neadăvăruri, știind, probabil, că aceasta este o metodă de manipulare cu rezultate bune în rândul oamenilor. Desigur, niciun userist nu vine nici cu vreun proiect, nici cu vreo soluție, doar cu dușmani reali, dar mai ales închipuiți cu care să se lupte ei întru binele comunității.

Ionuț Gherase cere cu vehemență plecarea lui Marinescu din funcția de director al SC Apă Canal 2000 SA , acuzându-l de toate relele pământului. Ultima acuzație se referă la un contract păgubos făcut de Apă Canal prin 2011  prin care închiria un spațiu de la o persoană privată și față de care se angaja că îi plătește majorări de 0,5 la sută pe zi, în caz că nu societatea întârzie cu plata datoriei.

Prin 2013, conducerea SC Apă Canal 2000 SA de atunci a decis să nu mai plătească chiria pe motiv că banii i-ar fi necesari pentru plata unor proiecte europene. În 2014, la conducerea SC Apă Canal a venit Ion Decher, omul care ocupase până atunci funcția de director adjunct și pe care l-a susținut puternic omul de afaceri Liviu Pătrașcu, cunoscut apropiat al lui Tudor Pendiuc.

Gelu Muja a fost zburat din funcție chiar de către Pătrașcu, care a devenit președinte al CA al Apă Canal.

Mihai Marinescu a ajuns în poziția de director al SC Apă Canal abia în 2016, când Ion Decher a renunțat să mai candideze la această funcție pe motiv de vârstă. Din 2011, an în care a fost semnat contractul de închiriere și încălcat ulterior, și până la venirea lui Mihai Marinescu pe funcția de director, au trecut 5 ani. Deci, nimeni nu –i poate imputa actualului director un contract încheiat de alții în urmă cu cinci ani. Din acest motiv, cererile vehemente ale consilierului USR, Ionuț Gherase, care nu încearcă să găsească o soluție, care nu încearcă nici măcar o întâlnire amiabilă între părți pentru rezolvarea conflictului, așa cum ar face un om de bună credință, ci doar plecarea lui Mihai Marinescu din funcția de director, nu par decât trambulină pentru vreun membru USR care se vrea director la Apă Canal. Restul e can can.