Locuitorii din Bârla buni de plată câteva miliarde de lei vechi după ce primarul Voicu a reziliat contractul cu o firmă de construcții

Pe 29 ianuarie a fost o nouă înfățișare la Tribunalul Vâlcea în procesul în care primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu are calitatea de pârât. Din cauza lipsei raportului de expertiză, cauza a fost amânată pe data de 26 martie, dar în joc sunt multe miliarde de lei pe care vor fi nevoiți să le achite locuitorii comunei Bârla, dacă primăria pierde procesul.

Pe scurt, în 2017, primarul Gheorghe Voicu a decis să rezilieze contractul cu firma SC Win Construct Project SA, care începuse asfaltarea segmentului Malu –Bârla. Gurile rele spun că scopul acestei rezilieri a fost implicarea în proiect a unei firme în care primarul ar avea un cuvânt de spus.

După ce primăria a reziliat contractul, firma care începuse lucrările și care avea și garanția depusă, a dat în judecată primăria. Reclamantul cere i se plătească factura emisă în data de 9 octombrie 2017, în valoare de 239 003,5 lei plus toate dobânzile aferente perioadei scurse de la eliberarea facturii și până în prezent plus 15% din valoarea garanției depusă de către firmă la câștigarea licitației. Nu Gheorghe Voicu a fost cel care a demarat aceste lucrări, ci fostul primar. Voicu nu a știut decât să rezilieze contractul pe motiv că nu ar fi avut firma capacitatea de a duce un așa proiect. În locul firmei SC Win Construct Project SA a apărut firma SC Top Decon SRL din Slatina, orașul din care Gheorghe Voicu își alege toți partenerii pentru afacerile cu primăria. Interesant e faptul că firma asta plăcută ochiului lui Gheorghe Voicu figura în 2019 cu 6 angajați și, în opinia lui Voicu era mult mai răsărită decât Win Construct Project SA București.

Acum,  oamenii din Bârla au toate șansele să se trezească numai buni de plată multe miliarde de lei doar pentru că, după câștigarea primului mandat, Gheorghe Voicu a ținut morțiș să-și aducă firma parteneră și prietenă să se adape din banii publici.