Activitatea firmei Dianthus blocată de afaceriştii Prodănel

Dianthus este una dintre cele mai mari firme de transport din Argeş, firmă românească ce face transport intern şi internaţional cu cele 528 de vehicule pe care le are în parcul auto. Pentru această activitate plăteşte taxe şi impozite la stat şi statul ar fi trebuit să se asigure că nimic nu îi poate bloca activitatea.  Numai că autorităţile argeşene numai de grija oamenilor care produc beneficii la buget nu au treabă. Activitatea firmei Dianthus a fost întreruptă de un drum, un drum care trebuia să fie de acces, dar cum, necum a ajuns în proprietatea familiei Prodănel, afacerişti cunoscuţi în Piteşti ca regi ai imobiliarelor.

 
Adrian Dinoiu, administratorul firmei Dianthus a cumpărat terenul pe care îşi are sediul firmei în 2006. Ulterior, de la familia Prodănel şi fiul fostului prefect de Argeş, Traian Tămagă a cumpărat terenul pentru parcare în anul 2015.  Cum a ajuns Tămagă să deţină teren peste tot în Argeş, ar trebui să răsăunde autorităţile din judeţ. Nu au făcut-o până acum. Atunci, drumul de acces, pietruit, exista , deci firma putea funcţiona fără probleme .  De atunci şi până acum, tirurile lui Dianthus intrau şi ieşeau din firmă pe acel drum.  Acum s-a trezit că drumul care asigura accesul în firmă al tirurilor aparţine familiei Prodănel, după ce aceasta a răscumpărat după ani buni de la vânzare, un teren care până acum fusese în proprietatea unor olandezi. De ce a vândut Prodănel terenul olandezilor şi cum de nişte olandezi au ţinut un teren ani în şir fără să facă nimic cu el, si cum de acum acelaşi teren a fost răscumpărat de familia Prodănel, poate ar trebui ca tot instituţiile statului să descopere. Cert este că circulaţia publică a fost pe punctul de a fi blocată, din cauza tirurilor care nu au mai putut intra la sediul firmei Dianthus, drumul de acces fiind blocat de familia Prodănel cu o firmă de protecţie şi pază.
 
Patronul firmei Dianthus a încercat să negocieze chiar cumpărarea drumului de acces, deşi legea spune foarte clar că autorităţile locale trebuie să asigure drept de acces la proprietate oricui, blocarea accesului la prorietate fiind o faptă penală. Pentru teren , inclus drumul de acces, familia Prodănel a cerut nici mai mult, nici mai puţin decât 1,7 milioane de euro, sumă colosală pe care Adrian Dinoiu nu o poate achita. Alte variante de acces la firma Dianthus nu există, deci activitatea unei firme locale care virează către buget sume enorme de bani, este pur şi simplu blocată. Judecătorii au fost în vacanţă. O vacanţă lungă cât vara. Situaţia va fi tranşată în instanţă, când se întorc judecătorii din vacanţă. Până atunci, însă, ditamai firma locală riscă să piardă contracte şi chiar să fie pur şi simplu spulberată de pe piaţă, doar pentru că nicio instituţie a statului, plătită şi din banii firmei Dianthus, a permis încălcarea legii prin ne asigurarea drumului de acces pentru firmă. 
 
Familia Prodănel a refuzat să poarte orice discuţie pe această speţă şi nu au dat nici un punct de vedere cu privire la acest scandal din care o firmă mare din judeţ ar putea intra în faliment.
 
Vom reveni cu amănunte!