Comuna Rociu a recâştigat terenurile pierdute în favoarea comunei Căteasca. Expertul a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă

Pe baza mărturiilor unui expert, comuna Rociu a pierdut în anul 2018 nu mai puţin 770 de hectare de teren, decizie a magistraţilor care a scos lumea în stradă. Primarul de atunci al comunei Rociu, Aurel Bălăşoiu, pus în faţa unei decizii definitive, nu a mai avut posibilitatea decât de a contesta expertiza. 

Procesul a fost reluat şi judecătorii de la Judecătoria Piteşti au dat, în urmă cu câteva zile, verdictul final – comuna Rociu a pierdut terenul din cauza mărturiilor mincinoase ale expertului.

Ca urmare, expertul a primit 1 an şi 2 luni de închisoare, pentru mărturie mincinoasă, şi-a pierdut drepturile civile de a fi ales într-o funcţie publică şi de a exercita profesia de expert. Judecătorii au comunat pedeaspa cu inchisoare şi l-au pus sub supraveghere pe o perioadă doi ani, obligându-l la plata cheltuielilor de judecată , de timbru judiciar şi de anchetă penală în valoare totală de 25 100 de lei.

Expertul condamnat pentru mărturie mincinoasă mai este obligat de instanţa de judecată să execute 60 de zile de muncă în folosul comunităţii fie la Curtea de Argeş, fie la Piteşti.

Astfel, comuna Rociu a reintrat în posesia celor 770 de hectare de teren pe care le pierduse din cauza unor mărturii mincinoase.