Ciolacu îngroapă PSD şi România ca să-l scape pe Iohannis

 

Scena politică românească e dominată de interese care nu au nicio legătură cu ţara sau cu oamenii ei.

 

Devine tot mai clar că mişcările pe scena politică sunt îndreptate împotriva României şi spre distrugerea celui mai mare partid , după ce partidele istorice au fost făcute praf. PSD este partidul care a intrat în vizor . Nu de azi, de ieri, dar acum chiar a fost adus în zona de distrugere de nimeni altul decât preşedintele Marcel Ciolacu împreună cu cei pe care îi vântură pe listele de miniştri – Grindeanu, Tudose, păpuşarul de la Cluj, Vasile Dîncu şi alţi membri de partid până mai ieri nişte necunoscuţi.

 

Marcel Ciolacu distruge PSD cu scopul de a-l salva pe Iohannis, ceea ce înseamnă că e mânat în luptă de la spate. Vă readucem în prezent aceste personaje obscure, strecurate în politică pe uşa din dos şi ajunse în vârful piramidei fără a avea niciun merit. Sunt personaje create şi gonflate în dezinteresul ţării.

 

De la un biet inspector şcolar în judeţul Sibiu, la un primar provincial şi fără nicio realizare spectaculoasă, căci ne amintim cu toţii că Sibiul a devenit ceea ce este nu datorită lui Iohannis, ci datorită lui Adrian Năstase, care, premier fiind, a pompat sume enorme de bani în Sibiu pe vremea când a fost desemnat ca viitoare capitală europeană. Abia atunci, oraşul Sibiu a început să înfloreacă. Până atunci, Iohannis fusese ocupat să acapareze cât mai multe imobile pe numele său.

 

Dar şi trecerea lui Iohannis de la un mediocru primar de oraş la candidat la preşedinţia României a fost la fel de ciudată, căci nu se baza nici pe notorietatea personajului obţinută prin fapte spectaculoase, nici pe vechimea lui Iohannis în PNL. Şi uite aşa, ca prin minune, un profesor de provincie, de numele căruia atârnă multe fapte şi suspiciuni de corupţie şi nu numai, a ajuns în cea mai înaltă poziţie în stat. În 2024 cel de-al doilea mandat al lui Iohannis se încheie şi odată cu el şi posibilitatea acestui personaj de a mai putea accede, legal, la cea mai înaltă funcţie în stat. Dar Iohannis trebuie să rămână la putere, indiferent dacă toată ţara se duce la vale. Pentru menţinerea în funcţie a lui Iohannis, Marcel Ciolacu şi clica sa, aruncă PSD într-o guvernare din care partidul, acum la peste 35% în opţiunea de vot a românilor cu cele mai mari şanse de creştere, abia dacă va mai răsufla pe la vreo 15 procente, fix când vor fi alegeri.

 

Dar şi Marcel Ciolacu a avut o ascensiune la fel de contra naturii ca şi Klaus Iohannis. Şi de numele lui se leagă informaţii controversate, cum ar fi prietenia cu teroristul Omar Hayssam, iar din cv-ul său reiese că Marcel Ciolacu a făcut nişte studii pe la o universitate de care se leagă studiile mai multor politicieni – Universitatea Ecologică, neacreditată la momentul absolvirii de către Ciolacu şi care în 2010 a fost acuzată că a eliberat diplome false. Nu a ratat nici cursurile de la Colegiul Naţional de Apărare, acolo unde se pare că există de fapt o pepinireră pentru viitori politicieni. Potrivit propriului CV, lui Marcel Ciolacu nu i-a prea plăcut să muncească, dar avere a acumulat. Din cv- ul lui Ciolacu lipsesc vreo 4 ani în care nimeni nu ştie cu ce s-a ocupat, deşi era o perioadă în care era obligatoriu să se ocupe cu ceva. Şi retragerea lui Ciolacu de la doctoratul de la Academia SRI e la fel de bizară, căci omul a plecat în plin scandal al plagiatelor. Brusc, şi-a luat tălpăşiţa de la doctorat şi l-a şters şi din cv. Si nu sunt singurele controverse legate de liderul social democraţilor .

 

Ciudat este faptul că România e jucată de nişte personaje de poalele cărora nu atârnă decât controverse. Cîtu este al treilea personaj care joacă soarta ţării fără a avea nicio calitate. Un necunoscut cu antecedente penale, a ajuns premier . Cum a fost posibil ca un personaj al cărui trecut este mai mult decât dubios, să decidă viaţa unui întreg popor, este o întrebare la care cineva ar trebui să răspundă. Pe lângă faptul că au creat o criză falsă a energiei ( producția fiind mai mare decât consumul), Cîţu, forţează artificial creşterea preţurilor, într-o ţară în care marii consumatori industriali sunt puşi pe butuci de multă vreme şi în care antreprenorul român nu este decât hăituit şi descurajat să producă ceva. Iar Ciolacu nu l-a ajutat pe Cîţu doar acum, ci şi atunci când a votat guvernul lui. De fapt, Marcel Ciolacu joacă după cum îi cântă Iohannis şi cei care trag sforile din umbră. Dacă social democraţii nu se împotrivesc lui Ciolacu, până la viitoarele alegeri vor plăti cu vârf şi îndesat toate mizeriile PNL şi USR, precum şi ale lui Iohannis, care se va urca pe cadavrul PSD pentru a ajunge premier.

Un lucru e cert. Iohannis va numi un premier cu care să poată face rocada, pe modelul Putin - Medvedev, atunci când mandatul de preşedinte i se va termina. Alege premierul în funcţie de interesul său personal, pentru a-i fi asigurat postul de premier după anul 2024. Evident, cu toate puterile preşedintelui de acum, ca urmare a schimbării Constituţiei. Totul pentru el, nimic pentru România. Un aranjament similar şi-a dorit şi Băsescu, folosindu-l pe Boc, doar că nu i-a ieşit. Multe nu i-au ieşit lui Băsescu, dar i-au ieşit ca unse lui Iohannis 

Steluța Chiriță