Pendiuc s-a cuibărit într-o instituţie care nu respectă propriul ROF: Directorul Centrului Cultural Pitești- în funcţie de opt ani fără concurs pe post

Centrul Cultural Pitești are același manager de ani de zile, deși între timp nu s-a mai organizat nici măcar o dată un concurs pe post. Carmen Elena Salub conduce instituţia încă de când Jean Dumitrașcu a renunţat la funcţie pentru a deveni directorul Filarmonicii. Culmea, prin nescoaterea la concurs a postului, se încalcă chiar Regulamentul de Organizare și Funcţionare (ROF) al Centrului Cultural, aprobat de consilierii locali piteșteni în urmă cu trei ani de zile.

Proiect de management pe viaţă?
Nu mai puţin de opt ani au trecut de când la Centrul Cultural Pitești nu s-a mai organizat un concurs pentru postul de management. După unele voci, tocmai de aceea pe site-ul instituţiei, Carmen Elena Salub nu figurează ca „manager” sau „director”, ci ca... administrator. Aceeași tiulatură o are și contabilul șef, de exemplu. Viceprimarul Cornel Ionică ne-a declarat că într-adevăr este o problemă acolo, urmând ca anul viitor să fie organizat un concurs. Totuși, cum s-a ajuns în această situaţie? Poate că alegerea primarului Tudor Pendiuc, de a se piti într-un birou unde să nu-l caute nimeni chiar la Centrul Cultural, la Casa Cărţii, nu a fost întâmplătoare. Astfel, conducerea instituţiei nu a respectat propriul ROF, aprobat de consilierii locali în 20 decembrie 2012. La capitolul IV art 12 se spune clar că „managementul Centrului Cultural poate fi încredinţat unei persoane fizice în baza unui concurs de proiecte de management”, iar „angajarea managerului se face prin contract de management între ordonatorul principal de credite (Primăria) și câștigătorul concursului de proiecte de management”. Mai mult, conform aceluiași ROF, „contractul de management se încheie pe o durată determinată, egală cu cea pentru care a fost parobat proiectul de management”. Această perioadă este, de regulă, de doar câţiva ani de zile, în niciun caz pe viaţă! Primarul Pendiuc și directorul Carmen Elena Salub au ignorat acest ROF cu anii, trăind într-o complicitate suspectă. Totuși, lucrurile nu sunt în regulă dacă ne gândim că există, poate și alţi pretendenţi la funcţia de manager al Centrului Cultural Pitești. Spunem asta pentru că, cel mai probabil, epoca în care directorii erau numiţi și păstraţi cu deceniile, datorită lui Pendiuc, a apus. Anul viitor, odată cu înlăturarea lui Pendiuc prin alegeri, nu prin vreun act de demnitate precum demisia, toţi directorii instituţiilor subordonate Primăriei vor trebui să se „reseteze” la noua conducere și, cel mai important, să respecte ROF-urile și legile în vigoare.