Dosarul Belina, un mare fâs? Președintele ADR Sud Muntenia spune de ce nu s-a investit pe insulă

Președintele ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, aflat azi la o întâlnire la Pitești cu toții președinții de Consilii Județene din regiune, a confirmat ce a spus Dănuț Cristescu despre încercările eșuate de a finanța realizarea unei baze turistice pe insula Belina. Deși DNA verifică transferul între Guvern (de fapt, de la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea) și CJ Teleorman (prin HG) a insulei Belina și a luciului de apă, se pare că dosarul penal nu are nimic substanțial de dezvăluit. Și asta deși în dosar sunt inculpați actuali membri ai Guvernului, precum Sevil Shhaideh și Sulfina Barbu.  

Practic, așa cum a explicat și actualul președinte al CJ Teleorman, Dănuț Cristescu, Consiliul Județean trebuia să realizeze pe insulă, în termen de 5 ani de la preluare (în 2013) baza turistică promisă. Deși au fost concesionate, într-adevăr, “două bălți”, după cum se exprima președintele CJ Teleorman, instituția nu a avut bani și nu a putut accesa fonduri europene pentru investiție pe insulă. În aceste condiții, insula va reveni la sfârșitul lui 2018 în administrarea ABAAV, conform HG din 2013. Președintele ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, explică de ce nu s-a putut finanța nimic acolo. “Zona nu a Îndeplinit condițiile de finanțare, nefiind declarată stațiune turistică. Consiliul Județean Teleorman și-a exprimat interesul să facă acolo o bază turistică. În 2013, când au depus aplicația, axele de finanțare nici nu erau deschise. În POR s-a văzut apoi că nu se poate finanța”, ne-a declarat Mușat, președintele ADR Sud Muntenia. Cele declarate de Mușat confirmă spusele președintelui CJ Teleorman:

 http://contraataculargesului.ro/index.php/dezvaluiri/5039-presedintele-cj-teleorman-despre-soarta-insulei-belina-motiv-de-dosar-la-dna-daca-nu-facem-nimic