Curtea de Argeș arată și miroase a tomberon! Uite ce promitea primarul Panțurescu în 2016!

Rețeaua de alimentare cu apă, canalizarea și epurarea orașului Curtea de Argeș funcționează de mult sub cota de avarie! Străzile și trotuarele care n-au fost reabilitate de foștii primari arată ca după bombardament, iar cetățenii din localitate au pretenția că locuiesc la… oraș. Și este, într-adevăr, un oraș istoric, de care însă își bate joc administrația locală! În timp ce primarul Constantin Panțurescu se gândește să aducă o firmă tocmai de la Constanța, RAJA, pentru a face un parteneriat pentru serviciul de alimentare cu apă, realitatea este cruntă! Mai mult, parteneriatul cu firma unde este director președintele PSD Constanța s-ar putea să fie unul păgubos pentru locuitorii din Curtea de Argeș. Și asta deoarece mai mulți oameni politici și consilieri locali consideră că singurul lucru care se va schimba va fi doar tariful (la apă, pentru că despre canalizare e greu să vorbim…), în timp ce echipamentele și angajații serviciului de apă vor rămâne la fel ca acum.

Consilierul local Ion Șerban amintește ce promitea actualul primar social-democrat la campania electorală din 2016, când a obținut postul de edil. „Staţie de epurare modernă, extinderea reţelei de canalizare şi îmbunătăţirea calităţii apei în municipiul Curtea de Argeş, organizarea unor spaţii de agrement în zona fostului lac Curtea de Argeş care să cuprindă piste de biciclete, role,carturi, extinderea biobazei care să permită eradicarea fenomenului câinilor comunitari într-un mod european, creştin, refacerea carosabilului afectat de lucrările de utilităţi şi asfaltarea străzilor nemodernizate”- toate acestea se regăseau pe materialele de campanie ale lui Panțurescu. În realitate, există canalizare care se varsă direct în râu, șanțuri și rigole colmatate. În plus, stația de tratare a apei, din Cerbureni, este depășită de mult de situație, funcționând cu echipamente extrem de vechi și uzate ( la nivelul anilor 70). Drept urmare, în unele zone din oraș mirosul este insuportabil, iar calitatea apei de la robinet este demnă de o baltă.

Un alt consilier local, doctorul Jean Chefani, atrage atenția constant în CL asupra stării de degradare a străzii Luncilor, din cartierul Noapteș, dar și asupra marcajelor idioate ale trecerilor de pietoni de pe strada Râmnicu Vâlcea, care pornesc dintr-un trotuar și se opresc în... șanț. La fel de idioate sunt și pistele de biciclete, care, după ce că au fost cocoțate pe trotuar, sunt și foarte vălurite- confirmând astfel calitatea” lucrării. Gropile, denivelările și, pe distanțe mari, lipsa completă a asfaltului de pe strada Luncilor ar face de râs și o comună cu 1000 de locuitori! Deși pe strada respectivă există chiar un depozit al Rezervelor Statului și foarte multe vile, proprietarii nu beneficiază nici de asfalt, nici de canalizare. În orașul regal” asemenea lipsuri sunt tratate cu indiferență de primarul Panțurescu, care nu vrea nici să rezolve problemele, nici să-i asculte pe cei care fac plângeri peste plângeri, sătui de mizerie și de reparat mașinile.