Concurs cu cântec la Ambulanța Argeș! Directorul Hiru: “A fost bătaie de joc!”

De curând la Serviciul de Ambulanță Argeș au fost scoase la concurs două posturi: unul pentru șofer de ambulanță (substația Curtea de Argeș) și unul pentru asistent medical farmacie. Desfășurarea acestor concursuri pe post nu este văzută cu ochi buni de către unii, mai ales că din comisia de concurs a făcut parte un angajat al instituției care este… în concediu medical! Este vorba despre Valerică Bobescu, vicelider de sindicat, care are umărul luxat. Cu toate acestea, deși nu poate să se prezinte la muncă, Bobescu a reușit totuși să participe la cele două concursuri, ca membru al comisiei! Voci din cadrul instituției ne-au declarat că există suspiciuni serioase că ar exista interese obscure ca anumiți oameni să fie favorizați la aceste concursuri.  Dacă la concursul pentru postul de asistent medical farmacie nu a promovat niciunul dintre cei 8 candidați, la cel de șofer ambulanță au fost admiși, după interviu, doi candidați: Ion Pătru și Cornel Prichindel. Unul dintre aceștia a mai lucrat la Ambulanța Argeș, dar a renunțat în momentul în care și-a deschis o firmă. Acum, se pare că s-a răzgândit și dorește să revină la vechiul loc de muncă.

A participat bandajat și din concediu medical în comisia de concurs

Cel care a ridicat supsiciuni din primul moment a fost viceliderul sindical Valerică Bobescu, care a participat la concursurile de săptămâna trecută bandajat, având umărul fracturat. Acesta, deși se afla în concediu medical, a ținut morțiș să se afle în comisie și să participe la interviurile candidaților. Oare de ce? Poate să se asigure că fostul său coleg să revină la Ambulanța Argeș? Sunt întrebări firești, pe care și le pune oricine analizează situația.

Directorul Hiru: “Aveam niște pretenții la nivel de instituție...

 

Directorul Serviciului de Ambulanță Argeș, Marian Hiru, nu și-a ascuns amărăciunea vizavi de criteriile de selecție folosite la concurs. Contactat telefonic, acesta ne-a declarat că a avut câteva obiecții, dar nu a putut interveni în niciun fel în desfășurarea celor două concursuri pe post. “Eu am obiectat vizavi de sita folosită pentru candidați. Aveam niște pretenții la nivel de instituție, dar a fost bătaie de joc”, a declarat directorul Hiru. Întrebat de noi dacă viceliderul Bobescu avea sau nu ce căuta în comisia de concurs, directorul a confirmat că acesta este în concediu medical. “Are umărul luxat, e bandajat. În ceea ce privește concursul, atribuțiile mele se opresc când se constituie comisia de concurs. În mod normal, un delegat al sindicatului trebuie să fie observator. Dar în urmă cu un an, când nu eram eu director, sindicatul a obținut prin contractul colectiv de muncă dreptul să aibă un membru cu drepturi depline în comisia de concurs. Acum au făcut referire la acel contract, care excede, după părerea mea, prevederilor legale”, ne-a declarat directorul Marian Hiru.