Scandalos! Consiliul Județean Argeș și instituțiile subordonate cheltuie grosul bugetului pe salarii!

După cum ne așteptam, Consiliul Județean Argeș, condus de social-democratul Dan Manu, a lăsat la coadă investițiile anul acesta, conducerea instituției asigurându-se însă să fie bani pentru lefurile angajaților- mărite considerabil încă de anul trecut. Fondul de salarii a crescut spectaculos, existând multe lefuri de peste 2000 de euro (detalii aici:  http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/6443-salariile-babane-de-la-consiliul-judetean-ajustate-in-functie-de-salariul-minim). 

Cât de mult a crescut însă cheltuiala cu salariile, depășește orice imaginație! Concret, CJ Argeș va cheltui 371 milioane lei pe salarii, din totalul de 476 milioane prevăzute la secțiunea funcționare. Nici instituțiile subordonate CJ nu sunt mai prejos însă. 

Direcția Județeană pentru Evidența Persoanelor alocă pentru salarii în 2018 1,5 milioane lei din bugetul de 1,7 milioane pentru funcționarea instituției. 

La Biblioteca Județeană se vor cheltui 2,3 milioane pe salarii, din totalul bugetului de funcționare de 3,4 milioane lei. 

Muzeul Județean Argeș va toca 2,5 milioane lei pentru salariile angajaților, din totalul bugetului de funcționare de 4,58 milioane lei.

Muzeul Golești are prevăzuți 3,5 milioane lei pentru salarii, dintr-un total alocat funcționării de 5,47 milioane lei.

Teatrul Alexandru Davila va păpa fix 6 milioane lei pentru lefuri, din totalul de 9,4 milioane pentru funcționare.

Școala Populară de Arte și Meserii va consuma 900.000 lei pentru plata salariilor, iar Centrul de Cultură Brătianu-250.000 lei.

Centrul Cultural Județean Argeș va consuma și el o sumă spectaculoasă pe salarii: 1,8 milioane lei din totalul alocat funcționării de 2,95 milioane lei.  

La Serviciul Județean de Pază și Ordine, 4,3 milioane lei vor fi cheltuite pe salarii, adică aproximativ jumătate din bugetul de funcționare.