Succes pentru Consiliul Local Pitești! Vezi culisele negocierii cu Mol România!

Consilierul local Mariean Neacșu a fost președintele comisiei de negociere a Consiliului Local Pitești cu reprezentanții Mol România Petroleum Products, care deține benzinăria din Nord (fosta Agip). Neacșu a reușit să obțină o chirie anuală de 35.000 euro, pentru cei 1066 mp ocupați de benzinărie și care aparțin municipalității. Prețul este într-adevăr unul foarte bun, mai ales dacă ne gândim că în anul 2000, când Agip a construit benzinăria din cartierul Nord, chiria percepută de Primărie era de doar 13.000 de dolari pe an pentru 1300 mp. În anul 2006, când a fost numit în comisia de negociere, Mariean Neacșu a renegociat contractul cu Agip, obținând 30.000 euro/an, sumă menținută până acum.

“Considerăm că este un preț foarte bun. Am avut o corespondență și prin mail cu firma, fiind președintele comisiei de negociere. Prețul inițial, stabilit în anul 2000, nu era unul real”, ne-a declarat Mariean Neacșu. Se pare că, la vremea respectivă, unii din administrația orașului au avut de câștigat de pe urma prețului foarte mic, dar doar până în 2006, când Neacșu a fost numit în comisia de negociere.

Consilierul local social-democrat ne-a dezvăluit faptul că au existat trei variante propuse Mol România pentru negociere. Prima ar fi fost ca, în locul chiriei, să plătească pentru benzinărie 3% din cifra de afaceri. Mol România a refuzat însă categoric această variantă. Pe lângă chiria propusă, de 35.000 euro pe an, a mai existat și varianta ca Primăria Pitești și Mol România să înființeze o societate mixtă, municipalitatea urmând să participe cu terenul.  A fost preferată însă varianta mai simplă, a plății chiriei.