Dezastru economic la Spitalul Județean! Unitatea spitalicească e condusă în stil kamikaze!

O instituție de control a statului ne-a confirmat faptul că toți directorii interimar, numiți și susținuți de Consiliul Județean Argeș pe funcție, au fost de-a dreptul toxici pentru Spitalul Județean de Urgență din Pitești. Aceștia nu numai că nu au fost în stare să aducă unitatea spitalicească pe linia de plutire, dar nici nu au oprit jaful organizat practicat acolo. Marionetele numite în funcție de cei de la Consiliul Județean (doctorul Dan Manu, președintele CJ, nefiind străin deloc de respectivele numiri) au pierdut milioane de lei în combinații financiare dezastruoase pentru banul public. De altfel, chiar și în prezent, spitalul este condus din interimat de o angajată a CJ Argeș. Astfel, cei de la Curtea de Conturi au evidențiat nereguli grave în activitatea financiar-contabilă a spitalului.

În primul rând, Curtea de Conturi a stabilit că s-au efectuat plăți nelegale de 4 milioane lei în contul unor societăți comerciale, pentru medicamente care n-au fost livrate niciodată. Pentru acest lucru, în septembrie 2017 mascații au descins la Spitalul Județean, procurorii DIICOT reținând-o pe contabila spitalului, Amalia Dumitrașcu. Aceasta ar fi prejudiciat unitatea cu 4 milioane lei folosindu-se de firma Rivertex, ai cărei patroni îi erau prieteni. În schimbul banilor, firma nu a livrat niciun medicament spitalului.  

Peste 650.000 lei au fost pierduți pentru că nu s-au luat măsuri de reducere a prestațiilor contractuale neîncasate din servicii medicale nevalidate de CAS Argeș. 

În evidența contabilă (pe 2016) a spitalului nu au fost înregistrate medicamente și materiale sanitare în valoare de 806.000 lei. 

Nu mai puțin de 37 debitori au fost lăsați în pace și nu au fost încasate dobânzi și penalități de întârziere de 269.000 lei.

Contravaloarea unui proiect de 155.000 lei, pentru secția Obstetrică, a fost menținut eronat la capitolul "construcții".

În total, Curtea de Conturi a constatat prejudicii de 4,96 milioane lei și abateri financiar-contabile de peste 2,1 milioane lei!