Dezinsecţie la Piteşti, cu oameni plătiţi la negru

A început dezinsecţia la Piteşti. Cam târziu, aproape la sfârşitul verii, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Contractul a fost semnat de primărie cu o firmă din Bucureşti, SC DDD Constance Perfect Clean SRL. Valoarea contractului este de 1 miliard de lei vechi şi presupune trei treceri. Prima trecere a fost făcută în perioada 26-28 iulie. A doua trecere a început seara trecută.
În urma mai multor sesizări primite la redacţie cu privire la eficienţa dezinsecţiei, redactorii de la Institutiilestatului.ro,împreună cu cei de la Contra-atacul Argeşului au decis să vadă cu ochii lor cum se desfăşoară activitatea.
 
 
Am descoperit un caz extrem de grav. Un băiat din Recea, Argeş, ne-a relatat cum s-a angajat, la negru, la firma venită tocmai din capitală pentru a scăpa Piteştiul de insecte. 1 milion de lei pe noapte. Ăsta este preţul cu care oamenii sunt ademeniţi să lucreze cu subsanţe chimice, mai ales că acestea sunt periculoase în momentul în care sunt pulverizate. Redactorii noşti au fost avertizaţi de mai multe ori de angajaţii de la SC DDD Constance Perfect Clean SRL să intre în maşini şi să închidă geamurile. "Sunt periculoase", ne-au avertizat angajaţii care stropeau spaţiile verzi.
Am stat de vorbă cu un băiat echipat corespunzător: salopetă, mască, tot tacâmul. Acesta habar nu avea cu ce se mănâncă dezinsecţia, dar pentru 1 milion, cash, a mers seara trecută prin Piteşti şi timp de câteva ore bune a stropit în stânga şi-n dreapta spaţiul verde din cartierele piteştene.
R: Ce spaţiu aveţi de deratizat?
Angajat la negru: Tot cartierul Trivale
R: De cât timp lucrezi la această firmă?
Angajat: Azi e prima oară.
R:Cum v-a angajat? Sezonieri?
Angajat: Nu, nu. Acum e prima oară. Nu a mai venit un băiat.
R: Ai venit în locul lui?
Angajat: Nuuu. Eu nu sunt de aicea. Eu sunt dintr-o comună... de aici, din Argeş
R: Păi şi cum te-au găsit?
Angajat: Prin nişte băieţi care lucrează la gunoaie.
R: Ai semnat un contract de muncă? Ai vreun fel de colaborare cu ei?
Angajat: Nu.
R: Cât ţi-a promis că îşi plăteşte pentru o zi de muncă?
Angajat: Un milion...toată noaptea.
R: Protecţia muncii ţi-a făcut cineva?
Angajat: Nu.
La prima oră a dimineţii, am stat de vorbă cu primarul Piteştiului. Cornel Ionică a fost informat de angajaţii primăriei, care au însoţit angajaţii firmei de dezinsecţie că totul a decur normal şi toată lumea este mulţumită. Auzind şi părerea noastră, Ionică a promis că va analiza şi, dacă este cazul, va tăia în carne vie: „Nu e treaba noastră, a primăriei. Societatea e răspunzătoare de aceste fapte. Treaba noastră este să verificăm dacă îşi fac treaba cum trebuie. Mai mult nu comentez", a declarat primarul.
Am stat de vorbă şi cu administratorul societăţii. Acesta susţine că a fost personal la acţiunea de aseară şi totul a fost în regulă. De angajaţi la negru: „Nu există aşa ceva”, susţine Gabriel Munteanu şi continuă cu explicaţiile: „Noi suntem o firmă mică. Contractul de la Piteşti este cel mai mare pe care l-am avut până acum. Pentru noi ca firmă, este un contract mare. Noi, doar prin seriozitate putem să răzbim în piaţa asta”.
Administratorul societăţii promite că revine cu un telefon după ce află ce echipe au fost în cartierul Trivale, acolo unde am stat de vorbă cu angajatul la negru.
„M-am informat. Cred că este vorbe despre un băiat care a fost angajat la noi în data de 14.06.2016. Le-am promis, dacă contractul de la Piteşti iese bine, că le voi da câte o primă, 100 de lei pe noapte. Eu ştiu cxe o fi înţeles el”, Spune Gabriel Munteanu pe nerăsuflate.
 
Am insistat pe subiect. Angajarea la negru nu are nico treabă cu prima, iar concluzia administratorului ne-a dat pe spate: „O fi zis-o de-al dracu’. Eu ştiu ce o fi în capul lui? O zice că patronul se îmbogăţeşte şi pe el îl cheamă noaptea la muncă”.