Firmă din Bascov, țepuită cu 1,5 milioane lei de societatea fiului lui Dragnea!

Jurnaliștii de la Libertatea au publicat o amplă anchetă despre operațiunile derulate de la apariția pestei porcine în România de către Romcip Salcia, ferma de porci deținută în proporție de 90% de fiul șefului PSD, Liviu Dragnea. Comportându-se ca și cum știa că vine epidemia, jurnaliștii de la Libertatea susțin că fiul președintelui PSD și-a scăzut riscul, diminuând efectivele de porci de la 13.500  în vara lui 2017 la mai puțin de 3.000 acum, când epidemia a devenit publică.

Se pare însă că Valentin Dragnea a câștigat nu numai împuținându-și efectivele de suine, ci și continuând să facă produse, în fabrica proprie, dar neplătindu-și furnizorii de carne. Dintre aceștia, unul era din Argeș- SC Sam Dor Divers SRL, cu sediul în comuna Bascov.

Pe 11 iulie 2018, Judecătoria Turnu Măgurele a băgat firma lui Valentin Dragnea în executare silită pentru 1,5 milioane de lei, o "țeapă" dată producătorului de carne argeșean Sam Dor. Numai că păgubiții au descoperit repede că nu prea mai au ce să ia de la Romcip Salcia, pentru că firma e aproape golită de porci, nu rulează bani în conturi și are datorii uriașe la mai mulți furnizori și la stat.

Abatorul argeșean Sam Dor a început să lucreze cu Valentin Dragnea exact în anul scurs din momentul 31 iulie 2017, când primul focar de PPA a fost confirmat în România. Argeșenii livrau către Salcia cam două camioane de porci tranșați pe săptămână.

Investigația completă o puteți citi aici: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/investigatie-exclusiva-cum-face-dragnea-jr-bani-vremea-molimei-redus-efectivele-de-porci-adus-carcase-de-animale-si-nu-le-mai-platit-2356019