Negocieri eșuate cu proprietarul restaurantului din Parcul Ștrand. Neacșu: "Redevența era derizorie!"

De mai mult timp proprietarul restaurantului din Parcul Ștrand din Pitești se află în negocieri cu Primăria pentru fixarea unei redevențe care să-i permită continuarea activității. Comisia de negociere, formată la nivelul Consiliului Local Pitești, n-a ajuns însă la nicio înțelegere cu proprietarul, procedura urmând să se reia, inclusiv prin refacerea raportului de evaluare. De fapt, discuțiile în contradictoriu au pornit tocmai de la acest raport de evaluare, în care se menționa o valoare mult prea mică pentru terenul de 361 mp pe care se află localul. 

Președintele comisiei de negociere, din partea CL Pitești, a fost consilierul Mariean Neacșu. Acesta, împreună cu consilierii Narcis Sofianu și Marin Preda, au încercat să obțină o redevență acceptabilă pentru terenul din Ștrand, dar, după raportul care evalua cei 361 mp la 23.000 euro (valoare de piață), redevența ar fi fost de doar 1,1 lei/mp/lună!

"Am avut trei ședințe de negociere, nu am putut să ne punem de acord, pentru că raportul de evaluare stabilea un preț de 65 euro/mp/ Am considerat că acest preț este derizoriu, deoarece expertul a motivat că zona din parc este defavorizată, dar nu a precizat motivele. Redevența se stabilește în funcție valoarea de circulație a terenului. La 23.350 euro, proprietarul plătea 1,1 lei/mp/lună. Am cerut refacerea raportului de expertiză. Nu am admis valoarea de 65 euro/mp pentru că în zonele limitrofe, cum ar fi în Târgul din Vale, un mp e 110 euro, iar dincolo de calea ferată e 250-300 euro/mp", ne-a declarat consilierul local Mariean Neacșu.

În aceste condiții, se va face un nou raport de evaluare și se va începe apoi o nouă negociere cu proprietarul restaurantului din Parcul Ștrand. După informațiile noastre, se pare că acesta ar fi avut o ofertă pentru vânzarea localului, de la o persoană care ar fi dorit ca pe viitor să plătească o redevență cât mai mică Primăriei, de unde și apariția unui raport de evaluare mult sub prețul real al pieței. Cine este însă misterioasa persoană, care nu ar fi deloc străină de cum se fac aceste proceduri, nu a putut nimeni să ne spună.