Manu și Poghirc revin cu ideea distrugătoare: propun desființarea secțiilor Teatrului Davila!

La începutul lunii iulie am fost primii care v-am informat că cei din Consiliul Județean Argeș, cu sprijinul directorului Nicolae Poghirc, pregătesc o organigramă care prevede desființarea celor trei secții consacrate ale Teatrului Alexandru Davila, din Pitești. Este vorba despre secțiile Dramă, Estradă și Așchiuță. (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/dezvaluiri/8584-incredibil-se-desfiinteaza-toate-sectiile-teatrului-davila-din-pitesti ).

Informația i-a scandalizat pe iubitorii de artă din Pitești, dar și pe angajații teatrului, care au inițiat petiția "Salvați Teatrul Alexandru Davila". Finanțatorul instituției de cultură, Consiliul Județean Argeș, a tras pe linie moartă proiectul noii organigrame, dar se pare că nu pentru mult timp.

Din păcate, între timp directorul teatrului, Nicolae Poghirc, a reușit să-i dea afară pe mulți dintre cei care i s-au opus, făcând în continuare greutăți multor angajați pe care îi amenință cu comisa de disciplină. Astfel, acesta a propus din nou desființarea celor trei secții și trecerea artiștilor într-un "compartiment artistic" comun, cu peste 70 de angajați. Evident, vor dispărea și funcțiile de șef de secție, Poghirc având în continuare polițe (personale) de plătit. Confundând artiștii cu funcționarii, ideea se pare că a fost îmbrățișată de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care va veni cu noua organigramă a teatrului în ședința CJ, de săptămâna viitoare. Dacă această organigramă va fi votată de consilierii județeni, se poate spune că Teatrul Davila este la un pas de desființare.   

În plus, se pare că Poghirc, cunoscut pentru scandalurile create în instituțiile de cultură pe care le-a condus (vezi cazul teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea) și-ar pregăti ieșirea din scenă. Devenit director la Davila după concursul câștigat la începutul lui 2017, Poghirc s-ar pregăti, după unele voci, să plece la București, la Sala Dalles- după ce și-a demonstrat "capacitățile" în fruntea celei mai mari instituții de cultură din Argeș.

Andri Irimia