George Păltineanu – “Îi îndemn pe toți cetățenii, de dreapta, să nu voteze PNL”.

România educată, meritocrația și transparența au rămas vorbe goale cu care liberalii au aburit în campania prezidențială un număr prea mare de români sătui de pilele politicienilor și gata să creadă promisiuni nebazate pe argumente, pe fapte sau pe exemplul personal.

Goliciunea liberalilor se arată tot mai hâdă pe măsură ce foști membri de partid realizează că, de fapt, și ei au crezut în niște vorbe goale și în minciuni ambalate în hârtii lucitoare.

Când au primit realitatea în față, au decis să părăsească partidul. Speraseră într-un partid în care moralitatea și performanța să fie cuvintele de ordine și au dat peste o haită de "fomiști și impostori " puși pe căpușarea banului public. Fostul liberal, George Păltineanu s-a decis să vorbească public despre ororile din PNL

 

Reporter Ce v-a determinat să părăsiți PNL exact acum, când liberalii se consideră a fi pe val ?

George Păltineanu - Am plecat din PNL întrucât PNL-ul de acum se comportă exact ca PSD-ul, uneori chiar mai rău. De la numirea în funcții de conducere, la instituții ale statului, a neamurilor, amantelor sau membrilor de partid, cu pregătire intelectuală modestă, până la implicarea în căpușarea banului public. În interiorul partidului, ca și la PSD, se practică un management abuziv și dictatorial, prin încălcarea tuturor prevederilor statutare. Aduceți-vă aminte că la nivelul organizației PNL Sector 3 (cred că și la Dâmbovița) instanța de judecată a constatat astfel de abuzuri. Despre comportamentul conducerii PNL Argeș ce să mai vorbim? Sunt cunoscute toate abuzurile făcute de aceștia.

Pe scurt PNL actual = PSD Dragnea.

Cu ce sunt mai grozavi oamenii promovați de PNL-ul actual, decât PSD-iști? Calici și ”fomiști” (după statul în opoziție) au ajuns să înființeze funcții noi, doar ca să le dea tuturor PNL-istilor și neamurilor lor câte o funcție. Jurnaliștii au semnalat zeci de cazuri de concursuri ce par a fi fost ”trucate”, organizate de diverse instituții de stat, promovate doar de membrii PNL. Au devenit ”deștepți” și au avut curaj să se înscrie la astfel de concursuri doar după ce a venit partidul lor la putere. PNL actual a extins, în masă, practica utilizării codului numeric, în locul numelui și prenumelui candidatului, în comunicatele publice privind desfășurarea acestor concursuri, pentru a putea să opereze nestingheriți. Să nu știe nimeni ce PNL-ist, rudă sau amantă s-a mai înscris la vreun concurs organizat de instituții ale statului, pentru ocuparea de funcții, bine plătite. Dovada premeditării unor astfel de ticăloșii este faptul că PNL-iștii, fericiții câștigători ai unor astfel de concursuri (organizate în provincie), au fost detașați, la scurt timp, pe funcții de conducere. Nu au avut curajul să participe la concursuri organizate, în mod direct, pentru astfel de funcții, că la acest tip de concursuri se înscriu oameni pregătiți și sunt organizate la nivel superior, unde nu își permite nimeni să facă ”compromisuri/aranjamente”. Au găsit ei, însă, soluții, că doar sunt ”șmecherași - descurcăreți”.

Ați văzut vreun tânăr din diaspora ajuns în astfel de funcții sau vreun tânăr cu adevărat pregătit profesional? Nu, bineînțeles. În funcțiile ălea bune de la stat au ajuns din ăia cu facultățile obscure, făcute ”mai târziu”, care nu si-au dovedit capacitățile manageriale, anterior.

Adică au ajuns din ”neica nimeni”, mari directori, direct.

Vă dați seama ce simt subordonații acestora, medici, ingineri, economiști, care și-au tocit coatele hainelor studiind, când constată că au șefi care nu ”știe să vorbește românește” (deși nu-i loc de glumă). Rup penița, efectiv. Ați văzut vreun PNL-ist din Argeș lucrând la vreo multinațională sau să conducă vreo organizație serioasă, cât timp au fost în opoziție și nu au mai avut acces la funcțiile de la stat? Domnul Gardin a mai ”lansat” pe piață vreun manual nou, de când nu mai e Inspector General? Nu. Încasează bani doar din drepturile de autor pentru manualele redactate când era la putere. Stați că acum o să-și recapete inspirația și o să vedeți ce recomandate or să devină din nou manualele scrise de el și familia dumnealui. Pot să iau fiecare caz în parte și să vă vorbesc, dar sunt convins că cetățenii știu toate aceste aspecte urâte din practica PNL actual.

Cert e că nu am vrut să mai fiu asociat cu astfel de oameni. M-am luptat în interiorul PNL cât am putut, dar mi-am dat seama că este mai bine să lupt cu partidele care au astfel de comportament, la vedere, din poziția de politician într-un partid care permite libera exprimare, în speță Alianța Național Țărănistă.

Am să critic orice abuz comis de vreun politician, indiferent de partidul din care face parte, dar în ceea ce privește PNL-ul actual s-ar putea să fiu mai vehement, întrucât încă țin la colegii onești din partid, unii intelectuali de necontestat, care sunt batjocoriți de semidocți ca Gheorghe Alecsei, Florentin Popa, Florin Ciuleanu și mulți alții. Vă dați seama că astfel de oameni i-au surghiunit pe avocatul Radu Perianu, pe profesorul Tiberiu Avrămescu, pe toți tinerii intelectuali (avocați, profesori, ingineri) din organizația de tineret.

Gheorghe Alecsei, Florentin Popa, Florin Ciuleanu ș.a. sunt ELITELE partidului actual, ei sunt Brătienii organizației PNL Miuțescu. Offf Doamne!!!

Îi întreb public, pe toți cei care au votat pentru dizolvarea organizației PNL Pitești, e mai bună organizația actuală? În 3 ani, sub conducerea iscusită a eternului ”capul plecat sabia nu-l taie” – Marius Postelnicescu, dar ajuns în funcție publică bună, organizația nu a fost capabilă să dea un candidat propriu, liberal. Au fost nevoiți să se milogească de oportunistul APOSTOLICEANU. Asta e dovada progresului organizației locale Pitești, după dizolvare. Îi întreb totodată dacă dorm liniștiți? Ei își trăiesc visul, în timp ce au frânt speranțele tinerilor din organizația Pitești.

Oricum, au șansa să rămână și să stăpânească județul și țara pentru încă 4 ani, dacă sunt votați (vă dați seama în ce funcție mare va ajunge ”beizadeaua” lui Miuțescu, daca după doar 2 săptămâni, după ce au ajuns la putere, a fost instalată la Curtea de Conturi, la capitală; coleg cu al lui Dăncilă; nu v-am spus că PNL = PSD).

O să avem conducătorii pe care îi merităm, întrucât noi decidem, prin vot.

 

Reporter - Care este rolul dumneavoastră în cadrul Alianței Naționale Țărăniste ? Ce așteptări aveți mai ales că ați plecat dintr-un partid care este, cum se spune, pe val. Sau măcar a fost pentru câteva luni

George Păltineanu - Eu voi coordona dezvoltarea filialei din Argeș, a Alianței Naționale Țărăniste, nu sunt președintele organizației. M-am angajat la muncă, nu am venit să ocup vreo funcție de conducere. Așa cum am intrat în PNL când avea doar 15%, în sondaje, nici acum, când noul partid nu are perspective imediate de a accede la putere, nu urmăresc să am câștiguri personale.

 

Reporter Cu sau fără Covid, politicul ține morțiș să organizeze alegeri, indiferent de consecințele de la nivelul societății. Avem vreun mesaj de transmis votanților ?

George Păltineanu - Îi îndemn pe toți cetățenii, de dreapta, să nu voteze PNL. E nevoie de sancționarea actualului PNL, la vot. Îi îndemn să voteze orice alt partid de dreapta, numai așa PNL-ul poate fi salvat, arătând conducerii actuale că merge pe o cale greșită. Dacă nu vor primi blamul cetățenilor vă dați seama ce va urma? Dacă știind că urmează alegeri (localele și parlamentarele) ei au abuzat fără rușine de puterea guvernamentală, în viitor nu or să mai aibă măsură (dacă vor ajunge la putere pentru 4 ani).

Văd că PNL-ul sperie cetățenii că cine nu votează PNL, are ca variantă alternativă doar să voteze PSD și ”nu se cade”. Este o minciună manipulatorie. Există Alianța Național Țărănistă, USR, PMP s.a. Cetățenii au dubii cu privire la aceste formațiuni politice? Poate, dar au certitudinea că PNL-ul actual s-a comportat ca PSD-ul lui Dragnea. Prea mulți ticăloși trag sforile în PNL actual.

 

ReporterDesigur, Alianța Național Țărănească nu are forța de a câștiga de una singură. Către ce zonă politică vă orientați pentru alegerile din acest an?

 George Păltineanu -Alianța Național Țărănistă, filiala Argeș, va susține un partid de dreapta (altul decât PNL), atât timp cât i se va solicita. Bineînțeles, asta în măsura în care vom fi siguri că acea formațiune va urma, ulterior, o cale care să asigure binele cetățenilor.

Nu-l vom ajuta pe Miutescu să reușească să-și mențină ciracii/slugoii semidocți în funcții importante ale statului sau să-i lăsăm posibilitatea să mai împartă el funcții, așa cum le-o împărți.

Nu putem să punem umărul ca să-i ajutăm pe foștii PSD-iști să ajungă primari.

Păi, dacă suntem convinși că PSD-iștii sunt răi, cum sunt pentru cetățeni, PSD-iștii TRĂDĂTORI (ăia care au trecut de la PSD la PNL), mai buni??? Nu cred.

Când ești și PSD-ist și TRĂDĂTOR (DEX:Persoană care este neloială față de cineva, care înșeală în mod perfid încrederea cuiva) ești MULT MAI RĂU.

Pot să accept ideea schimbării partidului, atât timp cât te poziționezi pe aceeași linie doctrinară, nu treci de la stânga, la dreapta sau invers.

 

Reporter Ați identificat răul cel mai mare din PNL Argeș?

George Păltineanu - Omul cu interese personale imediate – Adrian Miuțescu, a preferat să riște să piardă alegerile locale, în anumite localități, doar pentru a scăpa de persoane care îndrăzneau să aibă opinii personale, contrare lui.

I-a ținut pe șefii de organizații până în ultimul moment cu aprobarea candidaturilor. Caracterul lui mizerabil l-a făcut să creadă că e o mare calitate politică în a fi meschin și i-a tot amânat și amăgit pe aceștia, până în ultima zi.

Putea să le spună din timp, celor pe care nu-i voia, că nu ”vor mușchii lui să le semneze candidaturile”, ca să aibă și ei posibilitatea de a-și căuta altă soluție. Au și ei visurile lor, speranțele lor, au familii cu copii de întreținut.

Nu trebuie să o ducă bine doar familiile lui Miuțescu, Popa, Postelnicescu, Gardin, Ciuleanu etc.. toți cei care au fost părtași la acest comportament.

Din această cauză a plecat domnul Baicea (de la Costești, singurul primar de oraș pe care l-a avut PNL). Bine și domnul Baicea a greșit când s-a lăudat că a fost șef de promoție la Liceul ”Alexandru Odobescu” și că fiul său a fost șef de promoție la facultate, vă dați seama ce invidii a născut printre ELITELE PNL (ălea care rup penița, când se semnează).

Din aceeași cauză a plecat din PNL și primarul de la Oarja, domnul Bîlea Constantin, dar și mulți alți șefi de organizații.

Cum să accepți pentru un partid liberal ca totul să stea în voința discreționară a unui singur individ, care spune ”nu semnez candidatura” că nu vreau eu. Miuțescu se crede vreun Sf.Petru al PNL și Orban, Divinitatea supremă. Mai sunt pe acolo niște ”sfinți”, de-al de Guran, ăla de a fugit de la el din Prahova că știa toată lumea cine e (cercetat pentru evaziune fiscală, internat într-o instituție medicală de psihiatrie, adică un șmecher care pentru a scăpa de pușcărie a practicat toate metodele folosite de mafioți și infractorii notorii) și s-a dus să conducă organizația din Dâmbovița; de-al de Costel Barbu (secretar general adjunct, în cadrul SGG), despre care nu se mai opresc jurnaliștii să scrie, fost primar la o comună din Teleorman cu 1800 locuitori, condamnat pentru incompatibilitate, cercetat penal în mai multe dosare și care a lăsat moștenire scaunul de primar al comunei, soției lui; plus încă câțiva, de aceeași talie. Oameni cu astfel de ”anvergură profesională și socială” sunt printre cele mai importante personalități ale PNL actual. Guran coordonează în calitatea lui de consilier al primului-ministru pe probleme de Siguranță Națională și Apărare, activitatea Poliției. Într-un fel Guran a ajuns ș eful polițiștilor care l-au cercetat pentru evaziune.

Asta-i PNL-ul actual, chiar nu vă amintește de PSD Dragnea???

 

Autor- Steluța Chiriță