Alianța Național Tărănistă îl susține pe Ionuț Moșteanu, dar nu și USR

Print

Reporter -Cărui candidat și formațiune politică ați decis să le acordați susținerea Alianței Național Tărăniste?

George Păltineanu - Cu colegii mei, am hotărât să susținem candidatura lui Ionuț Moșteanu, pentru Primaria municipiului Pitești. 
Nu este o susținere pentru USR, întrucât nu-i cunoaștem pe ceilalți candidați, din județ. 
Decizia noastră a avut în vedere, exclusiv, personalitatea lui Ionuț Moșteanu.
 
Reporter - Ce anume din personalitatea lui Ionuț Moșteanu v-a convins ?
 
George Păltineanu - Este, cu certitudine, singurul candidat ”de dreapta”. Este tânăr, a lucrat doar în mediul de afaceri privat, a dovedit că este integru și că se implică responsabil în activitățile curente, asumate, adică îndeplinește toate exigențele pentru a fi Primarul municipiului Pitești. Expunerea sa publică, în perioada în care a fost deputat, ne-a permis tuturor să-l cunoaștem mai bine și a arătat că nu este doar un simplu politruc (așa cum sunt mulți alții).
Apreciem că este extrem de important faptul că, nu a lucrat anterior în primărie, întrucât, astfel, avem convingerea că nu are legături cu ”băieții deștepți” care căpușează bugetul local de ani de zile. 
A existat și un element emoțional, prin prisma faptului că o parte dintre colegi au fost influențați de renumele mamei sale, doamna învățătoare Moștenu, care a format și educat sute de copii. Ei înșiși au avut copii care au fost elevii doamnei Moșteanu și, efectiv, o prețuiesc. Poate nu e potrivit să vorbim despre părinții candidaților, dar, în acest caz, pentru noi a contat și prestigiul doamnei învățătoare. Dacă a reușit să învețe și să educe zeci de generații de copii, presupunem că și Ionuț Moșteanu, a fost crescut în mod similar, în familie.
Pe de altă parte, nici nu aveam cum sa-l susținem  pe Secretarul General al PSD Pitești, domnul Sorin Apostoliceanu, chiar daca în urmă cu 2 luni s-a transferat în PNL. 
Apartenența sa la PSD, de-a lungul anilor (mulți) și prezența în conducerea Primăriei municipiului Pitești ca vice-primar, ne fac să fim convinși că anturajul dumnealui e format din PSD-iști și persoane care ”au împiedicat dezvoltarea Piteștiului”, așa cum spune, acum, dumnealui. E ”viciiat”, deja.
Până una, alta, e clar că 4 ani de zile a ”bătut” birourile Primăriei municipiului Pitești populată de PSD-iști (adică de persoane cu convingeri ”de stanga”) și de ”băieți deștepți”, care au căpușat bugetul primăriei.
Vă dați seama că de acum, ”valoarea PSD istă” – Sorin Apostoliceanu (Adrian Miuțescu a declarat că el a luat doar oameni de valoare de la PSD) o să li se adreseze foștilor colegi cu apelativele ”băi, ciumatule roșu”, întrucât așa sunt priviți PSD-9iștii în PNL. 
Acum, cinstit vorbind, Sorin Apostoliceanu poate fi apreciat ca ”valoare” în raport cu mulți din conducerea PNL Miuțescu.
Nu avem cum să susținem candidatura unui astfel de om. Pentru noi este tot un PSD-ist, de stânga, bașca tradător și oportunist. Pare a avea ceva carențe de educație, dar poate mă înșel.
În concluzie, Alianța Național Tărănistă, Filiala Argeș, îi îndeamnă pe toți piteștenii să-l voteze pe Ionuț Moșteanu, pentru funcția de Primar al municipiului Pitești.
 
Steluța Chiriță