Exclusivitate! Interviu cu viitorul vicepreședinte al CJ Argeș

Simona Brătulescu, copreședinte ALDE Argeș: 

“Calitatea mea de copreședinte al ALDE Argeș reprezintă o garanție a bunei funcționări a Consiliului Județean”

 

Copreședintele ALDE Argeș, Simona Brătulescu, este propunerea organizației pentru una dintre cele două funcții de vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. Protocolul dintre ALDE și PSD, încheiat la nivel central, le primite liberal-democraților să facă o astfel de propunere, atât pentru funcția de vicepreședinte al CJ, cât și pentru funcția de viceprimar al Piteștiului. Despre discuțiile cu cei de la PSD, despre planurile de viitor, dar și despre rezultatele alegerilor locale, citiți în interviul următor.  

 

Sunteți mulțumită de scorul înregistrat de ALDE în Argeș? Câți aleși locali aveți în urma alegerilor de duminica trecută?

 

Alegerile locale au demonstrat, la nivelul județului nostru, că ALDE reprezintă adevărații liberali - cei fideli crezurilor brătiene, oameni care nu au abdicat de la viziunile tradiționale ale istoriei liberalismului în România. ALDE Argeș a obținut locul 7 la nivel național, cu un procent de aproape 8,31%, iar la nivel de municipii suntem pe locul 1, cu 17,5%. Rezultatele noastre sunt cu atât mai remarcabile cu cât principalii noștri competitori, PSD, au demonstrat la nivel național ce capacitate de organizare dețin. În calitatea mea de copreședinte al ALDE Argeș trebuie să recunosc că sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care echipa mea le-a obținut la aceste alegeri.

 

Care organizații v-au mulțumit în această campanie electorală și care v-au nemulțumit, atât ca acțiuni întreprinse, cât și ca rezultate?

 

La capitolul excelență trebuie să îl menționez pe primarul Nicolae Pană și organizația ALDE Coșești care s-au comportat exemplar în alegeri, au dat dovadă de o manieră de organizare impecabilă, de unde și rezultatele obținute. În ce privește partea mai puțin mulțumitoare, aș face trimitere la organizația ALDE Mioveni, unde, în ciuda efortului depus de cei de acolo,  rezultatele nu au fost cele scontate. Colegii mei de partid s-au mobilizat în perioada de precampanie și campanie și numărul de aleși locali obținuți de ALDE la nivelul județului demonstrează că suntem o echipă puternică.

 

Cum vă situați la nivel național, ca rezultate, între organizațiile ALDE?

 

Suntem locul 7 ca județ și numărul unu în țară cu scorul de la Consiliul Local Pitești. Municipiul a demonstrat că piteștenii sunt aproape de tradiția liberală.

 

Va funcționa în Argeș protocolul cu PSD parafat la nivel național conform căruia ALDE va avea postul de viceprimar în municipiul reședință de județ și vicepreședinte la CJ?

 

Protocolul de care faceți vorbire a fost validat la nivelul conducerii naționale, așadar el va fi respectat la nivelul județului nostru. ALDE va primi cele doua posturi aprobate prin protocolul cu PSD.

 

Se vehiculează numele dvs ca viitor vicepreședinte al Consiliului Județean. Sunteți opțiunea ALDE pentru această poziție?

 

Da. Calitatea mea de copreședinte al organizației județene reprezintă o garanție a bunei funcționări a Consiliului Județean Argeș, din punct de vedere al protocolului politic. Mai mult decât atât, colegii mei mă susțin pentru ocuparea acestei funcții.

 

Ce proiecte aveți pentru argeșeni și cum vă propuneți să le implementați?

 

Vreau să pun în aplicare programul cu care ALDE a venit în fața argeșenilor. Vreau școli mai bine finanțate, programe de școală după școală pentru copiii noștri, vreau să ne aplecăm atenția asupra investițiilor strategice și, nu în ultimul rând, asupra atragerii de fonduri europene în județul nostru.

Andri Irimia