Belea! Directorul Macovei i-a luat locul președintelui Manu!

Stângăciile și nesincronizările sunt la ele acasă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. S-a văzut foarte bine și azi, când s-a semnat la sediul Consiliului Județean un contract de finanțare cu directorul ADR Sud Muntenia pentru un „Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, în comuna Tigveni’’- proiect în valoare de 5,5 milioane lei. Proiectul este al doilea derulat la Tigveni în ultimii ani, după un eșec dureros din 2015. Eficacitatea lui rămâne de dovedit, mai ales că se adresează unui număr de doar 32 de bolnavi.

Cu presa de față, în timp ce mai era un contract de semnat, pentru Spitalul de Pediatrie, directorul DGASPC Argeș, Adrian Macovei a sărit de pe scaun imediat ce a auzit de proiectul care-l interesa. Cu ștampila în mână, acesta s-a postat fix în spatele președintelui CJ Argeș, Dan Manu, care încă mai făcea declarații către presă. După ce și-a dat seama de penibilul situației, s-a întors la loc și s-a mai ridicat abia când a fost chemat. Macovei a luat imediat locul președintelui pe scaun, să semneze contractul cu directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat. A scos ștampila din buzunar și a început să ștampileze, cu zel ,foile, în timp ce președintele Manu stătea în picioare. Într-un final a terminat și l-a lăsat pe Manu să-și ocupe din nou locul.

Ca să nu rămână dator pentru episodul de cascadorii râsului, Manu i-a mulțumit pentru reușita proiectului… altcuiva. “Felicit toată echipa Direcției, coordonată de domnul Ivașcu”, a spus Manu, referindu-se explicit la directorul de investiții din cadrul CJ Argeș.

Vă amintim că la Tigveni este a doua oară când se încearcă un proiect nou pentru persoanele cu dizabilități, cel din 2014-2015 fiind un eșec total. Atunci, după nici un an și jumătate, proiectul de transformare a CITO Tigveni (Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională) în CRRPH (Centru de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap) a eșuat. Fiindcă nu s-au făcut progrese în plan medical, așezământul, destinat în mod special adulților cu afecțiuni neuropsihice, a revenit, în august 2015, la denumirea inițială, fiind reînființate atelierele de terapie ocupațională pentru bolnavi.