Analfabeta se oftică: “Fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe”

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă este deranjată la maxim de decizia ALDE de a ieși de la guvernare, chiar după ce PSD venise cu trei propuneri de miniștri. Printre aceștia și incapabilul Șerban Valeca, președinte PSD Argeș, propus ministru al Educației. Pierderea aliaților de la ALDE înseamnă și pierderea majorității în Parlament, ceea ce înseamnă că Guvernul poate pica oricând. Totuși, Dăncilă nu vrea să renunțe la butoane.

"PSD va merge înainte cu guvernarea ţării şi alături de noi vor veni toţi cei din ALDE şi Pro România care au curajul de a-şi asuma acest proces, care înţeleg că fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe. Dincolo de obiectivele şi calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetăţenii care ne-au dat votul şi încrederea în 2016. Dacă unii dintre membrii ALDE nu înţeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil: în faţa românilor, în faţa colegilor de bună-credinţă care au fost sacrificaţi în numele unor interese mărunte, în faţa celorlalte instituţii ale statului român şi în faţa partenerilor noştri externi.", a scris Dăncilă, luni, pe Facebook.

Forurile de conducere ale ALDE vor decide, luni, ieşirea de la guvernare, urmând ca miniştrii susţinuţi de acest partid să îşi dea demisia în prima şedinţă de guvern.