Primarul din Corbi- apel către toți argeșenii! Se strâng semnături pentru unirea cu Republica Moldova!

Primarul din comuna Corbi, Virgil Baciu, a dat startul azi, la Pitești, inițiativei "Un milion pentru unire"- o acțiune de strângere de semnături pentru modificarea Constituției. Prin acest demers, unioniștii încearcă să facă un veritabil proiect de țară unirea cu republica Moldova, care să fie recunoscut de toate instituțiile din țară, nu doar la nivel declarativ. Alături de Virgil Baciu au fost azi primarii din Boțești, Suseni, Aninoasa, Albeștii de Argeș și Poenarii de Argeș, dar și viceprimarul din Valea Iașului (primarul nu a putut veni, fiind plecat din județ). În plus, Baciu și unioniștii au și sprijinul unor oameni de faceri, care vor ajuta la strângerea de semnături.

La lansarea campaniei de strângere de semnături în Argeș a participat și cunoscutul unionist George Simion. Acesta a explicat de ce era nevoie de un asemenea demers. "A fost un an centenar prea puțin sărbătorit. Noi vrem modificarea Constituției pentru că am întâmpinat mereu probleme în colaborarea cu statul român: că nu-i acum momentul că susțin integrarea europeană a Republicii Moldova. Tot auzim asta, pentru că multora le convine, având afaceri în Republica Moldova, care este într-o zonă gri a Europei.  Fiecare instituție trebuie să aibă ca proiect național reîntregirea poporului român. Nu este corect să punem  întrebarea câți moldoveni vor unirea, pentru că nu sunt informați. 180 de localități din Republica Moldova au dat anul acesta declarații de unire (simbolice) cu România, iar primarii au fost chemați la Securitate și amenințați că nu vor mai primi fonduri de la Guvern", a declarat Simion.

Primarul din Corbi, Virgil Baciu, spune că mizează pe susținerea primarilor, a oamenilor de afaceri și a ONG-urilor pentru strângerea celor 20.000 de semnături planificate pentru Argeș. De altfel, Baciu a fost primul care a început să strângă semnături în județ, având deja peste 600 din micuța comunitate musceleană pe care o reprezintă și nu numai.

"Am vorbit cu mai mulți primari care sunt în asentimentul nostru. O parte dintre ei au venit azi aici. Am zis că e normal ca în Argeș să strângem peste 20.000 de semnături, ar fi o mare realizare. Eu le-am strâns pe primele 632 cu voluntari. Eu sunt un om pragmatic și aș propune acordarea unui ajutor financiar comunelor înfrățite din Republica Moldova. Astfel moldovenii ar înțelege că lumina vine de la vest, nu de la est", a declarat primarul Baciu.

Unioniștii argeșeni vor participa la marșul și festivitățile de Ziua Națională de la Alba Iulia, iar de luni vor începe amplasarea de corturi și strângerea de semnături în județ.