Liberalii, scandalizați că lui Nicolescu nu i s-a retras titlul de cetățean de onoare. Primarul Ionică: “N-a făcut crime împotriva umanității”

Consilierii locali liberali au introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local un proiect de hotărâre propus de un coleg de-al lor- profesorul Marcel Rădulescu. Era vorba despre retragerea titlului de cetățean de onoare acordat cu ani în urmă lui Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș. Acesta a fost condamnat în 2015 la șapte ani și opt luni de închisoare pentru fraudarea fondurilor europene (dosarul școlilor), dar n-a ispășit nici jumătate din pedeapsă și a fost eliberat. După cum era de așteptat, la votul secret, proiectul de hotărâre a picat, doar 9 consilieri fiind pentru retragerea titlului și 12 împotrivă.

“Consider total inadecvat acest proiect. Domnul Nicolescu este o personalitate care a făcut multe pentru Argeș, foarte apreciat, mulți îl iubesc. N-a făcut crime împotriva umanității, este un om demn care a ajutat județul nostru”, a declarat în ședința de ieri, înaintea votului, primarul Cornel Ionică.

Dacă pe moment reacția liberalilor nu a fost deloc una feroce, aceștia au revenit azi cu un comunicat de presă care critică vehement decizia celor 12 consilieri care au fost împotrivă. Socotind, se pare că au fost și vreo doi aleși locali de la PSD care au votat la fel ca cei din opoziție.

"Dacă oricare dintre d-voastră fură un portofel cu bani, va fi numit hoţ. Şi va suporta efectele legii.  Fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu a fraudat nişte fonduri europene. Pentru acest gest a intrat sub incidenţa legii şi a făcut puşcărie. Pe de altă parte, Constantin Nicolescu a fost făcut "Cetăţean de Onoare" al Municipiului Piteşti. După ce ai făcut puşcărie pentru fraudă - logic şi moral - nu se mai poate vorbi de ONOARE în cazul tău.

Acesta este drumul logic şi moral pe care consilierii municipali PNL - Narcis Sofianu, Alexandrina Stanciu, Florin Gardin şi Gheorghe Duţulescu - l-au parcurs, iniţiind un proiect de hotărâre de retragere a titlului de "Cetăţean de Onoare" în cazul lui Constantin Nicolescu. Iniţiativa acestui demers i-a aparţinut unui reprezentant al societăţii civile, Marcel Rădulescu.

În şedinţa de ieri, 22.11.2018, a Consiliului Local Piteşti n-a existat, însă, nici logică şi nici morală. Iar cei care l-au susţinut pe Constantin Nicolescu au declarat că acesta nu a comis "crime împotriva umanităţii". Practic, au încercat să manipuleze psihologic într-un mod dezgustător, absolvindu-l pe Constantin Nicolescu de o faptă mult mai gravă pe care, oricum, NU a comis-o niciodată ("crime împotriva umanităţii"), aşa încât fraudarea fondurilor europene (faptă pe care A COMIS-O) să pară tolerabilă, iar frauda şi perioada de puşcărie să devină oarecum irelevante. În plus, votul din Consiliul Local Piteşti pentru retragerea titlului de "Cetăţean de Onoare" în cazul lui Constantin Nicolescu a fost unul secret. Nu ştim de ce, dar putem formula o întrebare retorică: "Cine se mai teme de Constantin Nicolescu?"

Rezultatul votului este acela că 9 consilieri locali au votat pentru retragerea titlului, iar 12 au votat împotrivă. Astfel, proiectul a fost respins, iar Constantin Nicolescu, condamnat pentru fraudarea unor fonduri europene, a rămas "Cetăţean de Onoare" al Municipiului Piteşti.

Practic, câtă vreme nu comiţi "crime împotriva umanităţii", poţi face orice fraudă, că tot rămâi "Cetăţean de Onoare" la Piteşti. Ca o concluzie a celor scrise mai sus, putem spune că Piteştiul este, la această oră, un oraş care girează IMORALITATEA DOVEDITĂ şi, mai grav decât atât, o plasează sub cupola ONOAREI”- au transmis liberalii printr-un comunicat de presă.