Liberalii cer demisia prefectului Dragnea după “țeapa” de Ziua Națională

Așa cum v-am informat încă de săptămâna trecută, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, a transmis tuturor partidelor din județ o adresă în care îi informa că nu au voie să depună coroane de flori la manifestările ocazionate de Ziua Națională (detalii aici:  http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/10249-miscare-mizerabila-a-prefectului-dragnea-de-1-decembrie ). Cei care ar fi avut voie să depună coroane, potrivit invitaţiei oficiale, ar fi fost doar parlamentarii, Instituţia Prefectului, CJ Argeş, Primăria Piteşti şi Garnizoana Piteşti.

Ei bine, social-democrații argeșeni nu au respectat regula și au venit cu o coroană de flori pe care au și depus-o sâmbătă pentru a-i cinsti pe eroii din Primul Război Mondial. Prefectul Dragnea ori s-a făcut că plouă, ori a încălcat cu bună știință chiar regulile stabilite de el. În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Gelu Tofan, solicită demisia prefectului.

 "Cerem demisia prefectului Emilian Dragnea! În invitaţia transmisă de către Instituţia Prefectului este specificat foarte clar ce instituţii au voie să depună coroane. Partidele politice istorice - şi să nu uităm că Ionel Brătianu, premier liberal, a luptat ca unirea să fie recunoscută la Conferinţa de la Paris - nu au avut voie să depună coroane, la fel cum nu au avut voie nici veteranii de război şi nici foştii deţinuţi politici. Încă de când am văzut invitaţia, am înţeles că suntem limitaţi şi că ni se încalcă nişte drepturi fireşti. Dar am fost de părere să fim disciplinaţi şi să respectăm protocolul Instituţiei Prefectului. Ei bine, PSD şi-a bătut joc de protocolul unui prefect PSD-ist şi a depus o coroană, încălcând acest protocol, făcut tot de ei, care excludea partidele politice de la ceremonie. Gestul este incalificabil!", a declarat liberalul Gelu Tofan.