Și țărăniștii argeșeni cer demisia prefectului Dragnea: "Ne-am simțit umiliți"

Țărăniștii argeșeni se consideră umilițide decizia prefectului Emilian Dragnea, de a nu le permite partidelor politice să depune coroane de flori la evenimentele de sâmbătă, dedicate Zilei Naționale. Chiar și așa însă, reprezentanții PSD Argeș, deținuții politici și revoluționarii au depus coroane, deși prefectul anunțase că vor face acest lucru doar Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Pitești, Garnizoana Pitești și parlamentarii de Argeș. Ținând cont de faptul că Marea Unire din 1918 a fost înfăptuită de oamenii politici ai momentului, prin decizii politice și voința poporului, interdicția pusă de prefectul Dragnea nu are niciun sens, mai ales că nu a fost respectată. În plus, prefectul a organizat în Pitești o paradă militară jenantă (fără tehnică), mult sub cea de acum doi ani, de exemplu.

În aceste condiții, președintele PNȚCD Argeș, Gheorghe Dinescu, reprezentantul unui partid istoric care a contribuit prin înaintași de seamă la realizarea Marii Uniri (precum Iuliu Maniu), solicită demisia prefectului Emilian Dragnea, fiind de data aceasta de aceeași parte a baricadei cu liberalii argeșeni. Aceștia din urmă i-au cerut deja demisia prefectului Dragnea, din același motiv.

“A fost o sfidare la adresa partidelor istorice. Ne-am simțit umiliți și cerem demisia prefectului. Noi chiar am vrut să participăm, pentru că unirea au făcut-o partidele politice, nu deținuții politici și nici revoluționarii”, a declarat Gheorghe Dinescu, președintele PNȚCD Argeș.  

Gestul prefectului a fost criticat de noi încă de săptămâna trecută. Detalii aici:

 

http://contraataculargesului.ro/index.php/actualitate/10249-miscare-mizerabila-a-prefectului-dragnea-de-1-decembrie

http://contraataculargesului.ro/index.php/politic/10279-liberalii-cer-demisia-prefectului-dragnea-dupa-teapa-de-ziua-nationala