Liberalul Alecsei despre alimentarea cu gaze în Argeș: "E dezastru!"

Liberalii au demarat o campanie de informare, în care vorbesc despre angajamentul PNL ca, în patru ani de guveranre, să dubleze numărul localităților racordate la rețeaua de alimentare cu gaze. Parlamentarii PNL, printre care și deputatul argeșean Dănuț Bica, membru în comisia de Energie, au reușit modificarea Legii energiei electrice și a gazului, prin care autoritățile locale pot înființa rețele de distribuție, dar au adus și amendamente la Legea offshore- prin care se asigură banii necesari investițiilor în extinderea rețelelor din taxele încasate de stat din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

Consilierul județean liberal Gheorghe Alecsei, care activează în domeniu, a făcut un "inventar" deloc îmbucurător. Astfel, în Argeș doar 33 de localități din totalul de 102 sunt racordate la gaze, iar 3 parțial- printre care și municipiul Câmpulung! În județ activează trei furnizori: Distrigaz, Petrom și Tehnologica Radion.

"Situația e dezastruoasă! Localitățile din nordul județului nu au deloc gaze. Sunt două categorii de localități: cele care au licență de furnizare și au bani și cele fără bani. Acum toate demersurile se fac la nivelul UAT-urilor, iar cei care nu au bani pot accesa fonduri prin modificările legii offshore. Susținem realizarea unui PNDL pentru extinderea rețelelor de gaze", a declarat Alecsei.

Conform cifrelor PNL, în țară doar 35% dintre gospodării sunt racordate la rețeaua de gaze, restul depinzând de lemnele de foc, care s-au scumpit în ultimii ani de patru ori. Extinderea rețelelor nu se va putea face rapid și oriunde, fiind un demers de durată, care va implica multe probleme de ordin tehnic. Bazele extinderii au fost însă puse, fiind de acum nevoie de voință politică și pricepere din partea administrațiilor locale.