Europarlamentarul Gabrela Zoană se face de râs din nou! De data asta, vorbind despre spațiul Schengen

În urmă cu puțin timp, într-o intervenție telefonică la Digi24, europarlamentarul argeșean Gabriela Zoană a "comis-o" din nou. Devenită cunoscută prin gafele de proporții (vezi declarația din PE în care spune că Republica Moldova are graniță cu Rusia), Zoană a încercat acum să dea vina pe președintele țării pentru faptul că România nu a fost încă primită în spațiul Schengen. S-a corectat repede, dar intenția rămâne. Adevărul este că Bulgaria ne va târî și pe noi în Schengen, după ce europarlamentarii vecinilor de la sud s-au dovedit foarte activi pe acest subiect, spre deosebire de ai noștri (detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/stiri/10383-noroc-cu-bulgarii-parlamentul-european-rezolutie-pentru-aderarea-romaniei-la-spatiul-schengen ).

"Cred că vom obține integrarea în spațiul Schengen, facem demersuri constante în Parlamentul European. Am arătat că am îndeplinit condițiile. Nici măcar Guvernul, ci președintele României reprezintă țara în Consiliul Europei. Nu o să aruncăm toată greutatea pe umerii președintelui", a declarat Zoană, întreruptă de moderataore: "Păi tocmai ați făcut-o!".

Ca să scape din situația penibilă, Zoană a cotit-o repede: "Nu am fost primiți din cauza intereselor economice ale unor țări". Rămâne însă în continuare o "demnă" înlocuitoare a Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European.