Primarul Ionică despre propunerea ALDE pentru bebeluși: "Spuneți de unde!"

Consilierul local Ionuț Zidaru, din partea ALDE, a vorbit la dezbaterea bugetului Piteștiului, de miercuri seara, despre propunerea sa, de acordare a unui sprijin financiar de 500 lei pentru nou-născuți. Consilierii locali ALDE au strâns în ultimul timp semnături de la piteșteni pentru această propunere și intenționează să o transforme într-un amendament la bugetul orașului, care va fi supus votului în Consiliul Local peste două săptămâni. 

Primarul Cornel Ionică, după cum era de așteptat, nu a fost foarte bucuros de intervenția consilierului ALDE, mai ales că nu s-a propus sursa de finanțare pentru acest ajutor financiar. "Sunt puține localități care își permit acest trusou. Trebuie să vedem dacă avem resursele necesare și vom discuta în viitor. Totuși, sunt sume importante și putem ajunge la limită cu proiecte importante, grele. Spuneți de unde! Oricum sunt multe proiecte pe care le-am dat la o parte", a declarat în cadrul dezbaterii primarul Cornel Ionică. Acesta a anunțat din capul locului că anul acesta Piteștiul va avea un buget "de austeritate".

La 5340 de copii născuți în Pitești anul trecut, efortul bugetar pentru un ajutor precum cel propus de consilierii ALDE ar fi însemnat  2,67 milioane lei. Piteștiul dispune în 2019 de un buget estimat la 400 milioane lei, dintre care 302,7 sunt pentru cheltuieli de funcționare, învățământ și asistență socială.