Bugetul Piteștiului, votat în unanimitate. Consilierii ALDE și PNL au renunțat la amendamente

Bugetul Piteștiului pe 2019 a fost votat în unanimitate de aleșii locali în ședința Consiliului Local de miercuri. Deși atât liberalii, cât și cei de la ALDE, anunțaseră că pregătesc câteva amendamente, acestea nu au mai fost supuse la vot. Consilierii ALDE, prin vocea lui Daniel Florea, au încercat timid să condiționeze votul pentru buget de propunerea lor privind acordarea unei indemnizații pentru nou-născuți. 

Liberalii, prin vocea lui Narcis Sofianu, au anunțat din capul locului că votează bugetul, ei venind cu un fel de amendament pentru cartierul Războieni, după o acțiune făcută împreună cu asociația civică #activAG Pitești. Primarul Cornel Ionică i-a convins însă să renunțe la amendament, spunând că în perioada următoare cartierul Războieni va beneficia de investiții serioase, fiind într-adevăr depuse spre finanțare (cu bani europeni) proiecte în acest sens.

Discuția cu cei de la ALDE a fost însă ceva mai complicată, dar aceștia au primit din nou explicația că "nu există bază legală" pentru un stimulent financiar. La insistențele lor, după ce au votat bugetul orașului, amendamentul lor a fost supus totuși la vot. Dar asta abia când a venit vorba de bugetul Direcției de Asistență Socială Pitești, deci prea târziu. Propunerea pentru indemnizația acordată nou-născuților a primit vot pozitiv doar din partea celor de la ALDE (Ionuț Zidaru, Ionuț Olariu, Daniel Florea, Eduard Morlova) și a independentului Dănuț Dinu.