Ștefănești: Doar cinci consilieri locali au venit la ședința pentru îndreptarea bugetului local! Restul, interesați doar de alegerea vicelui!

Primarul orașului Ștefănești, Ioana Dumitru, a convocat azi o nouă ședință de Consiliu Local, pentru revocarea hotărârii de săptămâna trecută, prin care bugetul local al localității a fost aprobat, dar cu tăieri masive de la secțiunile investiții și cheltuieli de funcționare. Propunând să se adopte bugetul local în forma inițială, primarul Ioana Dumitru nu a reușit însă să capteze atenția majorității consilierilor locali, interesați mai mult în această perioadă să facă jocurile pentru viitorul viceprimar. 

Astfel, la ședința de azi au venit doar cinci aleși locali: 3 de la PSD (Mădălin Soare, Raluca Nistor și Aurelia Dimcea), Vergiliu Gorgoi de la PMP și independentul Constantin Păcioianu. Ceilalți, inclusiv toți consilierii liberali, nu au catadicsit să îndrepte bugetul local, deși primarul a atras atenția că, după votul de săptămâna trecută, nici bani pentru motorina microbuzului școlar nu mai sunt! Culmea, atât fostul primar, Dorin Bărbuceanu, cât și colegul liberal Gheorghe Udroiu sunt cadre didactice...

În aceste condiții, îndreptarea bugetului local se amână pe vineri, când oricum consilierii locali trebuiau să voteze într-o ședință noul viceprimar al orașului. Deși PSD Ștefănești îl susține pe funcție pe Mădălin Soare, se pare că fostul viceprimar, Ion Mihalcea, încă mai are susținători. Ba mai mult, se pare că și liberalii conduși de Bărbuceanu stau tot de partea lui Mihalcea, așa cum au fost obișnuiți ani de zile, într-o mișcare toxică și păguboasă pentru oraș. PSD a informat însă duminică că vor exista consecințe pentru consilierii social-democrați care vor vota altfel decât s-a decis intern. "Având în vedere că dl. Madalin Soare a fost validat în Biroul Permanent extins al Organizaţiei PSD Ştefăneşti din data 17.04.2019, menţionăm că neacordarea susţinerii candidatului PSD prin vot, în şedinţa Consiliului Local, va conduce automat la pierderea calităţii de membru PSD, în conformitate cu prevederile Statutului PSD”, se arată în comunicatul semnat chiar de președintele PSD Argeș, Șerban Valeca.