Ștefăneștiul rămâne fără viceprimar! Mihalcea și ai lui riscă excluderea din Consiliul Local!

Majoritatea consilierilor locali din orașul Ștefănești au refuzat să vină azi la ședința convocată special pentru alegerea viceprimarului. Dacă la ora 12 a fost convocată o ședință deîndată, la ora 13 s-a convocat o alta, extraordinară. Nici așa consilierii nu s-au lăsat convinși, preferând să își facă planuri de weekend. Doar cinci consilieri locali au fost prezenți: Raluca Nistor, Mădălin Soare și Aurelia Dimcea de la PSD, Vergiliu Gorgoi de la PMP și independentul Constantin Păcioianu (*vezi foto). Pe ordinea de zi era și o îndreptare a bugetului local, amputat de comisia economică în ședința în care a fost aprobat. 

După cum ne așteptam, tabăra fostului viceprimar, Ion Mihalcea, a rămas alături de el, aici fiind incluși și consilierii de la PNL, conduși de fostul primar Dorin Bărbuceanu (fost coechipier, ani de zile, al lui Mihalcea, la conducerea Primăriei). USL la Ștefănești se dovedește a fi în putere! Mihalcea demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu și-a dat demisia din funcție chiar de bună voie și că nici acum nu s-a împăcat cu ideea.

Consilierii PSD care nu au venit la ședință, inclusiv Ion Mihalcea, riscă însă excluderea din partid, deci și pierderea funcțiilor de aleși locali. Spunem asta pentru că PSD Ștefănești stabilise să-l susțină pe Mădălin Soare pentru postul de viceprimar.  Gestul social-democraților absenți, de a-l lăsa în off-side pe colegul lor, ar putea fi ultimul de acest gen. Ca să le reîmprospătăm memeroia, republicăm comunicatul de presă transmis duminică, 12 mai, de PSD Argeș:

,,În data de 12.05.2019 s-au convocat consilierii locali PSD din organizaţia Ştefăneşti pentru a reitera susţinerea candidatului organizaţiei PSD, la funcţia de viceprimar al oraşului Ştefăneşti, în persoana domnului Mădalin Soare. Având în vedere că dl. Madalin Soare a fost validat în Biroul Permanent extins al Organizaţiei PSD Ştefăneşti din data 17.04.2019, menţionăm că neacordarea susţinerii candidatului PSD prin vot, în şedinţa Consiliului Local, va conduce automat la pierderea calităţii de membru PSD, în conformitate cu prevederile Statutului PSD”, se arată în comunicatul semnat chiar de președintele PSD Argeș, Șerban Valeca.

Andri Irimia