Liberalii acuză: Centrul Cultural Județean, fond de salarii uriaș! Vedete plătite regește, încasări ridicole!

Liberalii argeșeni, prin vocea purtătorului de cuvânt al organizației județene, Gelu Tofan, acuză sifonarea banilor Consiliului Județean prin instituțiile de cultură, pe prietenii și "tovărășii" dubioase. O atenție importantă este acordată Centrului Cultural Județean, insituție creată cu dedicație de președintele PSD, Dan Manu, pentru directorul Araxy Negoșanu. 

Astfel, bugetul Centrului Cultural Județean a crescut spăectaculos anul acesta, ajungând la 7,2 milioane lei, de la 5,1 milioane- cât a fost în 2018. Pentru că an angajat "vedete" precum Monica Anghel (angajată drept director artistic), Jojo sau Paul Ipate, instituția are un buget uriaș de salarii pe 2019: 3,3 milioane lei. Doar 42 de posturi însă, ceea ce ar duce la un salariu mediu lunar de peste 6500 lei!

Veniturile propriei ale instituției sunt însă infime, estimate la doar 3,38% din buget. Nici această cifră nu poate fi însă respectată, în condițiile în care spectacolele se desfăîșoară de multe ori cu sala goală. Așa se face că în primele patru luni, veniturile proprii erau de doar 9800 lei, în timp ce se plătiseră salarii de 1,28 milioane lei!

"Sunt sume imense pentru prestația acestui Centru Cultural Județean! Probabil acest buget trebuia să acopere și sumele plătite Monicăi Anghel și celorlalți colaboratori de la București", a declarat Gelu Tofan, purtător de cuvânt al PNL Argeș. Bugetul umflat al Centrului Cultural Județean a fost și el unul dintre motiviele pentru care consilierii locali liberali nu au dorit să voteze aprobarea bugetul județului pentru acest an.