Tăriceanu anunță o alianță politică cu Pro România

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri că formaţiunea sa şi Pro România, condusă de Victor Ponta, au decis să colaboreze ca o alianţă politică. Anunțul a venit pe o rețea de socializare, cele două partide urmând să aibă grupuri parlamentare comune.

Miza cea mai importantă a acestei alianțe este, probabil, desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidențiale. Vă amintim că PSD a preferat să o desemneze pe Viorica Dăncilă, refuzând să-l susțină pe Tăriceanu drept candidat comun al coaliției de guvernământ.

"Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune şi, astfel, vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare, grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare", a scris Tăriceanu pe Facebook.