Președintele Iohannis la Consiliul PNL: "Vă chem alături de mine să reconstruim România! Voi construi o nouă majoritate!”

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Consiliul Naţional PNL, lansându-și practic candidatura pentru un nou mandat. Președintele, în discrusul din fața liberalilor, a declarat că lanţul de erori grave ce a provocat tragedia cumplită de la Caracal nu trebuie să se mai repete niciodată, acuzând guvernarea PSD că a eşuat din punct de vedere economic, legislativ şi în a-şi proteja cetăţenii. Şeful statului a subliniat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României.

"Sunteţi, prin votul românilor, cel mai important partid din România. Este o recunoaştere dar şi o mare, mare răspundere. Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Pentru că tot lanţul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată, este esenţial să înţelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important ce avem de făcut pentru a reclădi România normală pe care ne-o dorim cu toţii", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că tragedia de la Caracal, cu toate implicaţiile sale profunde, ne-a dezvăluit cât de grav este dezastrul provocat statului şi cetăţenilor săi de "politica falimentară a partidului aflat la guvernare".

"PSD a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum, eşec economic, legislativ, eşec în protejarea cetăţenilor. Legi pentru infractori şi bani pentru clientelă, dispreţ pentru oameni şi asalt continuu asupra statului român. Acesta este bilanţul guvernărilor din aceşti ani. PSD a promovat incompetenţa ca politică de stat şi mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor din sistemul public", a completat Iohannis.

Preşedintele a spus că prin acţiunile sale şi ale Opoziţiei, dar mai ales prin mobilizarea cetăţenilor, s-a reuşit păstrarea nealterată a cursul proeuropean şi democratic al României.

"Românii vor că asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept şi a statului român în asamblu să înceteze. Românii cinstiţi care muncesc şi plătesc state şi impozite aşteaptă că statul să funcţioneze pentru ei, nu în favoarea unui grup care a pus stăpânire pe resurse şi decizie. Românii vor autostrăzi, servicii medicale, egalitate de şanse şi accesul la educaţie de calitate, vor să fie trataţi cu respect atunci când interacţionează cu instituţiile publice. Cetăţenii au spus clar ce îşi doresc. Acum statul şi politicienii trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor societăţii. Noi avem obligaţia să repunem statul în matcă să şi să redam cetăţenilor încrederea că instituţiile sunt eficiente. Este ceea ce aşteaptă românii de la preşedintele lor şi PNL, care a câştigat prima tură de alegeri şi sunt convins că va câştiga toate alegerile. Din păcate nu există un buton magic care odată apăsat ar reseta statul român. Această aşezare este obligatorie, dar este un proces de durată. Este un demers pe care vreau şi trebuie să îl facem împreună", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai precizat că reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea a unui set de valori şi principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranţa, înţelepciunea, competenţa sau creativitatea. "Iar poporul român are din plin astfel de atribuţii, doar că adesea dramele şi disfuncţionalităţile scot la vedere ce e mai urât. Consecinţa directă este că oamenii îşi pierd speranţa", a conchis Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României. El transmite că majoritatea va aduce în prim plan priorităţile legate de "normalizarea" statului.

"Vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veţi da la alegerile prezidenţiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru ţara noastră. Vreau să fiu foarte bine înţeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu îşi asumă ferm aceste deziderate! Vă asigur că voi construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priotiăţi legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană şi să-l susţină în lupta împotriva corupţiei", a declarat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, preşedintele Klaus Iohannis.

"Îmi asum ca obiectiv naţional această viziune a României funcţionale, a României normale şi îi voi aduce alături de mine pe toţi cei care o împărtăşesc, astfel încât să devină realitate. Acesta este proiectul întregii Românii, acesta este proiectul meu, acesta este proiectul unei întregi generaţii!”, a mai spus Iohannis.